• Eenrum en Engelbert hadden een primeur: voor het eerst in de historie eindigde de wedstrijd in Eenrum in een gelijkspel. Twee keer nam de thuisploeg de leiding, maar het was gezien met name het spel in de eerste helft volkomen terecht dat de bezoekers toch niet met lege handen huiswaarts keerden.

De wedstrijd werd op het bijzonder hobbelige trainingsveld afgewerkt: er komen biljartlakens aan, maar dat duurt nog even. De eerste kansen kwamen ook voort uit de slechte staat van het speelveld. De bezoekers wisten nog niet te profiteren, de thuisploeg wel: 1-0 via Sam Hanenburg. Engelbert bleef de beste kansen houden, maar pas in de 38e minuut werd het via Hessel Veenstra gelijk. Even later mocht Tyrell Olthoff aanleggen vanaf de vlak voor de wedstrijd nog gekalkte elfmeterstip, maar invaller-keeper Erwin Spanninga koos de goede hoek en stopte de strafschop. Op slag van rust kopte Tim Spijk bij de eerste paal een hoekschop van Sander Smit onberispelijk binnen: 2-1.

Na de thee een gelijk opgaande wedstrijd, hoewel het rommelig bleef. Er werd nog één keer gescoord. Een schuiver van Henri Groenbroek verdween in de lange hoek.

• Het eerste gewin (drie bekerwedstrijden) is natuurlijk geen kattengespin (hoewel: tevredenheid alom):

Vijf basisspelers vertrokken: dat wordt niks natuurlijk, in het seizoen 2019-2020.

• Eerste oefenwedstrijden: dikke nederlagen: zie je wel!
    • Beker:
    • 2-5 winnen bij WEO, 5e klasser, mwah
    • 3-1 winst thuis, op De Wâlden.  Ook niet zo’n sterke 4e klasser natuurlijk
    • Huh? Op Ameland 1-2 tegen 3e klasser Geel Wit?!

Nadat Geel Wit vanuit een counter Eenrum op achterstand had gezet scoorde Sam Hanenburg na een mooie aanval vanaf rechts na een klein half uur de gelijkmaker. Vanuit Eenrums perspectief na de pauze hetzelfde beeld: bij vlagen goed spel, soms rommelig, maar een per wedstrijd steeds beter wordende organisatie en een prima vechtlust. In de 68e minuut was het opnieuw Hanenburg die na een voorzet vanaf rechts het doel vond: 1-2, hetgeen ook de eindstand werd. Eenrum ongeslagen poulewinnaar en vol zelfvertrouwen op naar het nieuwe seizoen. Te beginnen zondag aanstaande, thuis tegen Engelbert.