• Eigenlijk verdiende het duel geen winnaar, maar voor het eerst sinds 18 november 2018 (vorig seizoen speelde men nog in de derde klasse) proefde de thuisploeg weer eens het zoet van een overwinning. Na een 3-1 ruststand werd het 3-2 en daarmee deden de (veel) kansen missende bezoekers zichzelf te kort.

    Het eerste fluitsignaal na de aftrap van de prima fluitende scheidsrechter Beenker uit Bovensmilde betekende gelijk al een strafschop, die door de thuisploeg benut werd. Hierna speelde het spel zich voornamelijk op de helft van de bewoners van de Coundersborg af. Eenrum dacht de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de scheidsrechter en zijn assistent stonden te ver weg om met zekerheid te kunnen constateren dat de bal de doellijn had gepasseerd. Iets wat volgens de spelers in de buurt wel het geval was geweest. Eenrum bleef aandringen, waarbij na een half uur te veel spelers zich voor de bal bevonden, hetgeen counterend kundig werd bestraft. Kort daarop draaide een hoekschop van Quincy Dijkstra in één keer binnen: 2-1. Een paar minuten later werd de marge weer op twee bepaald: een hoge voorzet vanaf links werd prima ingekopt. Tussendoor hadden beide ploegen overigens nog genoeg kansen op een doelpunt gemist, zodat er met 3-1 gerust werd.
    Na de pauze was het voornamelijk eenrichtingverkeer, maar Eenrum kreeg, op een treffer van wederom Dijkstra, de bal er simpelweg niet in. En dat was een wonder. Bijzonder zuur voor de bezoekers, die nu echt een overwinning nodig hebben om iets van de onderste plaatsen weg te komen, anders wordt het moeilijker en moeilijker. Komende zondag (tenminste als het tweede speelveld op tijd opgeleverd wordt) wellicht tegen Wedde?