• Marije Roelink in actie; Nicky Knol wacht af.

In Farmsum speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 29 augustus hun eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser v.v. Farmsum. In de eerste helft liep het wat stroef. EKC had moeite om de Farmsumer defensie te slechten en moest zelf ook oppassen voor de aanvallen van de gastdames. Toch waren de betere kansen wel voor de gasten maar deze wisten daar vooreerst niets mee te doen. Het duurde tot de 31e minuut eer EKC de leiding nam. Sarah Rijzinga vond Judith Zuidersma die de 0-1 op het scorebord zette. EKC wilde meer maar slaagde daar voor de rust niet meer in. Ook van de kant van Farmsum kwam weinig meer.
    De tweede helft was amper een minuut oud toen Sarah Rijzinga plotsklaps de 0-2 middels een lob binnenschoot. Met de wind in de rug was EKC nu de bovenliggende partij. Farmsum probeerde wel wat terug te doen maar moest nu nog meer de betere kansen aan EKC laten. Helaas voor EKC schortte het aan de afwerking waardoor het lange tijd 0-2 bleef. In de 57e minuut werd Joni Lukkien gewisseld voor Marije Roelink. EKC was enkele malen heel dicht bij een doelpunt zoals in de 68e minuut toen een bal via Judith Zuidersma en Gretha Annema bij Sarah Rijzinga belandde die net de lat raakte. Vier minuten later kwam Marlies Tammens erin voor Judith Zuidersma. EKC-keepster Marieke Wilpstra hoefde deze tweede helft maar weinig in actie te komen maar zag haar ploeg in de 76e minuut verder uitlopen. Vanuit het middenveld kreeg Sarah Rijzinga de bal aan gespeelde waarna zij samen met Amber Meijer richting het Farmsumer doel toog alwaar zij het leer tegen het net deponeerde: 0-3. Vier minuten later kreeg Meijer zelf een kans maar haar inzet belandde in het zijnet. EKC hield een duidelijk overwicht maar verdere treffers vielen er niet meer zodat 0-3 ook de eindstand werd. Komende zaterdag speelt EKC in Eenrum de tweede bekerwedstrijd tegen eveneens derdeklasser vv Winsum 2, aanvang 14.00 uur.

Farmsum – EKC 0-3 (0-1). 31. Judith Zuidersma 0-1; 46. Sarah Rijzinga 0-2; 76. Sarah Rijzinga 0-3.
    Scheidsrechter: G. Feiken (Farmsum)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien (57. Marije Roelink), Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer, Judith Zuidersma (72. Marlies Tammens).