• De Eenrum 30+voetbaldames speelden vrijdagavond 5 november de 3e ronde op eigen terrein in Eenrum. De selectie bestond deze keer uit: Christina Prins, Andrea Egberts, Vera Toonder, Annika Werkman, Anda Toonder, Wendel de Boer, Nika ten Brink, Linda Rozema, Linda Faber, Maaike Lokken, Debbie Gobets en Marije Pancras. Als scheidsrechters fungeerden Leon Leber, Kor Nienhuis, Mandy Ammeraal en Wim Nubé. Dit waren de uitslagen:

vv Winsum 2 – Eenrum 2-0

In deze wedstrijd liep het niet zo met Eenrum. Winsum had een mix van spelers van zowel team 1 als 2. Het begin was wel voor Eenrum dat Maaike Lokken na een pass van Linda Faber naast zag schieten in de 1e minuut terwijl Anda Toonder eveneens naast tikte in de 4e minuut. Het was ineens Winsum dat uit een voorzet in de 9e minuut ineens op 1-0 stond. Eenrum probeerde wat terug te doen maar het was weer Winsum dat in de 15e minuut op 2-0 kwam. Daar bleef het bij.

GVAV-Rapiditas – Warffum 0-3

Eenrum – vv Winsum 1 1-0

Het duel tegen het eerste team van de vv Winsum verliep beter. Doordat Winsum beide teams wat door elkaar husselde waren ze nu wat vermoeider. Eenrum toog naar voren en na 2 minuten was het Anda Toonder die haar ploeg op 1-0 zette. Eenrum was wel wat de bovenliggende partij maar Winsum deed ook zeker mee. Gelukkig was keepster Christina Prins paraat en keerde zij alle inzetten. Echter voorin kwam Eenrum er ook niet meer door maar won wel met 1-0.

Warffum – vv Winsum 2 1-0
    vv Winsum 2 – GVAV-Rapiditas 5-1
    vv Winsum 1 – Warffum 3-1

Warffum – Eenrum 1-2

Warffum bleek een stugge ploeg. Eenrum viel wel meer aan maar stuitte steeds op keepster Hilma Zwart, die in het verleden in het zaalvoetbalteam van de v.v. Eenrum speelde. Zo stuite Anda Toonder in de 1e minuut op Zwart terwijl een minuut later Toonder Linda Faber voor het doel zette maar ook zij vond Zwart in haar weg. Eenrum bleef vastlopen. In de 4e minuut zette Anda Toonder Linda Faber weer voor het Warffumer doel maar ook nu lag Hilma Zwart in de weg. Uiteindelijk vond Eenrum in de 7e minuut een opening. Anda Toonder kreeg de bal van rechts bij Debbie Gobets die de 0-1 binnen scoorde. Daarna duurde het tot de 16e minuut eer er weer een treffer viel. Een intrapbal van Maaike Lokken belandde bij Anda Toonder. Zij kreeg de bal bij Debbie Gobets die ook de 0-2 voor haar rekening nam. Vlak voor het einde (20e minuut) kwam Warffum met een beetje mazzel nog op 1-2 maar daar bleef het bij.

GVAV-Rapiditas – vv Winsum 1 0-3

Eenrum – GVAV-Rapiditas 6-0

Tegen de zwakste tegenstander van alle drie het Groninger GVAV-Rapiditas werkte Eenrum aan haar doelsaldo. GVAV had weinig in te brengen en kreeg na vier minuten de eerste treffer om de oren. Eerst stuitte Anda Toonder nog op de keepster maar kreeg ze de bal wel bij Linda Faber die raak schoot: 1-0. Nog geen minuut later lag ook nummer twee in het net. Weer was Anda de aangever maar nu was Debbie Gobets de doelpuntenmaakster: 2-0. Eenrum ging door en in de 8e minuut passte Annika Werkman op Anda Toonder die de 3-0 pakte. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis maar aanvallend had het van GVAV niets te duchten. In de 15e minuut volgde de 4-0 van Debbie Gobets wat een minuut later werd gevolgd door de 5-0 van andermaal Anda Toonder. Het laatste woord was aan nieuwelinge Wendel de Boer, in het verleden ook nog actief geweest voor de dames van de v.v. Eenrum, die de eindstand in de 17e minuut op 6-0 bepaalde.

vv Winsum 1 – vv Winsum 2 4-0

Dit leverde de volgende tussenstand op:

1. Eenrum 12 9 1 2 28 30- 4
    2. vv Winsum 1 12 7 2 3 23 18- 9
    3. vv Winsum 2 12 5 1 6 16 16-15
    4. Warffum 12 4 3 5 15 8-10
    5. GVAV-Rapiditas 12 1 1 10 4 3-37

De volgende ronde wordt gespeeld in Warffum op vrijdag 19 november.