• De 30+voetbaldames van Eenrum, het voormalige 7x7-team, zijn vrijdagavond 24 september in Winsum ook van start gegaan. De lang gekoesterde wens van Eenrum om bij de 30+dames mee te kunnen doen is eindelijk in vervulling gegaan. De selectie voor deze avond bestond uit: Maaike Lokken, Anda Toonder, Selina Vorenkamp, Korinne Huizenga, Christina Prins en Vera Toonder en de nieuwelingen Marije Pancras, Nika ten Brink, Sonja van der Laan, Andrea Egberts en Annika Werkman. Dit waren de resultaten:

Eenrum – Warffum 1-0

In deze wedstrijd was Eenrum meer voorin maar het stugge Warffum met binnen haar gelederen de oud-Eenrum-zaalvoetbalsters Hilma Zwart en Anneke Hamming blokkeerde alle pogingen. Toch was het in de 7e minuut raak. Een intrapbal van Korinne Huizenga werd door Anda Toonder achter keepster Zwart gewerkt: 1-0. Warffum probeerde wel wat terug te doen maar moest toch haar meerdere erkennen in de roodbaadjes. Echter de kansenverzilvering liet te wensen over. Zo schoot Maaike Lokken in de 10e minuut naast terwijl drie minuten later Sonja van der Laan na een pass van Anda Toonder op keepster Zwart stuitte. Nog in dezelfde minuut werd ook Selina Vorenkamp door Zwart afgestopt. Aan de andere kant moesten keepster Christina Prins en Korinne Huizenga in de 11e minuut een gevaarlijke Warffum-aanval onschadelijk maken. Eenrum drong nog wel meer aan maar Anda Toonder stuitte vervolgens nog tweemaal op keepster Zwart zodat 1-0 de eindstand bleef maar Eenrum wel de eerste punten pakte.

vv Winsum 2 – vv Winsum 0-2
    vv Winsum – GVAV-Rapiditas 0-2
    Warffum – vv Winsum 2 0-0
    GVAV-Rapiditas – Warffum 0-1

vv Winsum 2 – Eenrum 0-3

Tegen de reserves van Winsum liep het al beter. Al na een minuut was het raak. Anda Toonder vond Maaike Lokken die raak schoot: 0-1. Winsum probeerde wel wat terug te doen maar keepster Christina Prins wist in de 3e minuut door goed uitkomen verdere averij te voorkomen. Aan de andere kant liet Eenrum ook een aantal mogelijkheden onbenut. Ze was wel meer voorin. Anda Toonder raakte de paal nog en ook een corner van Vera Toonder kreeg geen vervolg. Winsum was incidenteel wat gevaarlijk maar Eenrum ving dat gemakkelijk op. Echter voorin wilde het bij Eenrum nog niet lukken. Zo waren Anda Toonder en Annika Werkman onfortuinlijk. In de 12e minuut werd het pleit beslecht. Anda Toonder zette Eenrum op 0-2 wat twee minuten later gevolgd werd door de 0-3 door eveneens Anda. Daar bleef het bij en Eenrum stond aan kop om deze ook niet meer prijs te geven.

Eenrum – GVAV-Rapiditas 5-0

Dit leek eerder een prijsschietfestijn. De Groningers waren totaal niet opgewassen tegen Eenrum dus hun eerdere 0-2 overwinning op vv Winsum zal wel verkeerd ingevuld zijn. Eenrum trok gelijk naar voren en het was wederom Anda Toonder die na 2 minuten doelpuntte: 1-0. Eenrum ging door en vijf minuten later lag ook nummer twee in het net. Maaike Lokken vond Anda Toonder die scoorde: 2-0. Vervolgens deed GVAV iets terug maar haar vrije trap ging naast. Daarna nam Eenrum het heft in handen en volgden ook de doelpunten. In de 12e minuut passte Anda Toonder op Andrea Egberts die de 3-0 noteerde. Een minuut later was Anda ook de aangeefster voor Maaike Lokken die de 4-0 voor haar rekening nam. Eenrum wilde meer en in de 19e minuut bepaalde Anda Toonder zelf de eindstand op 5-0.

Warffum – vv Winsum 0-0
    GVAV-Rapiditas – vv Winsum 2 0-3

vv Winsum – Eenrum 0-0

De dames van vv Winsum 1 bleken wel de sterkste tegenstander. Beide ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd en kregen dan ook mogelijkheden. Zo moesten Annika Werkman en keepster Christina Prins in de 3e minuut al uitkomst bieden. Vervolgens was het de beurt aan Eenrum in de 6e minuut. Eerst liep Anda Toonder vast op de keepster en even later lukte het ook Annika Werkman niet deze doelvrouwe te passeren. Eenrum-keepster Christina Prins behoedde haar ploeg met twee fraaie reddingen in de 7e en 9e minuut voor een achterstand. Zo bleef het een spannende en goede pot voetbal. In de 12e minuut vond Selina Vorenkamp Anda Toonder maar weer laag de Winsum-keepster in de weg. Weer drie minuten later was keepster Prins de winnaar op een Winsum-inzet. Daarna was het Anda Toonder die in de 18e minuut Vera Toonder vond maar ook zij zag geen kans een treffer te plaatsen. Daarna kwam Winsum even opzetten en brachten keepster Prins en de lat wederom uitkomst. Toen Anda Toonder in een laatste poging ook geen doel trof was de beginstand ook de eindstand (0-0) en stond Eenrum na deze ronde bovenaan. Wel dienen er in deze uitslagen nog wat aanpassingen aangebracht te worden. Deze laatste wedstrijd is nog niet verwerkt en de eerdere 0-2 nederlaag van Winsum 1 lijkt ook plausibel. Dit leverde de volgende tussenstand op:

1. Eenrum 3 3 0 0 9 9-0
    2. Warffum 4 1 2 1 5 1-1