• Op vrijdagavond 22 april speelden de voetbaldames van Eenrum 30+ de 3e ronde van de voorjaarscompetitie in Warffum. De selectie bestond deze keer uit Adi Rozen, Christina Prins, Maaike Lokken, Annika Werkman, Kim Melchior, Margriet Bijlholt, Linda Rozema, Sonja van der Laan, Wendel de Boer, Debbie Gobets, Linda Faber, Selina Vorenkamp, Marije Pancras. De uitslagen waren als volgt:

Warffum – Eenrum 0-3

De eerste wedstrijd tegen Warffum kwam wat moeilijk op gang maar na 2 minuten was de bal al gebroken toen Debbie Gobets Eenrum op 0-1 zette. Warffum probeerde wel wat terug en kreeg ook een corner mee maar het was weer Debbie Gobets die de stand naar 0-2 tilde. Eenrum wilde nu meer maar het duurde tot de 12e minuut eer de overwinning definitief werd veilig gesteld. De bal kwam bij Christina Prins – Kim Melchior stond op het doel – die er 0-3 van maakte. Eenrum wilde nog wel meer maar hier bleef het bij.

Winsum – VVK 2-0

Winsum – Eenrum 2-0

De wedstrijd tegen Winsum verliep niet zo goed. De groen-witgehemden speelden feller en meer op de aanval. Eenrum kwam dan ook wat in de verdrukking en na 4 minuten stond het dan ook ineens 1-0. Eenrum probeerde wat terug te doen maar vond een zeer gemotiveerd Winsum tegen over zich dat zich volledig inzette in deze wedstrijd. Keepster Kim Melchior lag meerdere malen in de baan van de Winsumer inzetten maar in de 8e minuut was ze na een rebound kansloos: 2-0. Eenrum deed wel pogingen hier iets tegenover te stellen maar dat zat er deze keer niet in. Ook Winsum vond geen opening meer maar won wel met 2-0.

VVK – Warffum 1-1

Warffum – Winsum 0-2

Eenrum - VVK 1-1

De wedstrijd tegen VVK leek op papier een makkelijke gezien de resultaten in de 1e ronde. Het liep evenwel anders. Wel was Eenrum de bovenliggende partij maar VVK hield goed stand en beschikte daarbij ook over een zeer goede keepster. Uit één van de sporadische aanvallen kwam VVK in de 4e minuut zelfs op een 0-1 voorsprong. Eenrum zette nog meer aan maar de bal wilde er op de één of andere manier niet in. De kansen waren er wel degelijk. Tussendoor moest men ook oppassen dat VVK er niet nog eens tussendoor glipte want de stadjers speelden nu veel beter dan de eerste keer. Uiteindelijk gelukte het Eenrum om in de 9e minuut de gelijkmaker te produceren. Selina Vorenkamp zorgde voor 1-1. Daarna wilde Eenrum nog meer maar zag daar geen kans meer toe. De eindstand bleef 1-1 wat door VVK zeer bejubeld werd. Door deze resultaten staat Eenrum nu tweede achter Winsum.

1. Winsum 6 5 1 0 16 12- 1
    2. Eenrum 6 3 2 1 11 13- 4
    3. Warffum 6 1 1 4 4 3-13
    4. VVK 6 0 2 4 2 3-13

De 2e ronde wordt vrijdagavond 29 april in Winsum alsnog ingehaald.