• De voorjaarscompetitie voor de Eenrum 30+ dames in de 1e klasse 14 startte vrijdagavond 19 maart in Groningen bij VVK. De selectie bestond nu uit Korinne Huizenga, Annika Werkman, Kim Melchior, Magriet Bijlholt, Andrea Egberts, Linda Rozema, Sonja van der Laan, Wendel de Boer, Anda Toonder en Debbie Gobets. Dit waren de resultaten:

VVK – Eenrum 0-5

De wedstrijd tegen thuisclub en beginneling VVK was niet al te moeilijk. Met Kim Melchior op doel voor de afwezige Christina Prins drukte Eenrum VVK gelijk al terug. Toch duurde het nog tot de 6e minuut eer Eenrum de leiding wist te nemen. Anda Toonder scoorde vanaf de linkerflank via de paal de 0-1. Twee minuten later stond het al 0-2. Een uittrap van de VVK-keepster belandde bij Anda Toonder die het leer gelijk terug in haar doel knalde. In de 10e minuut viel ook de 0-3 toen een schot van Linda Rozema via een VVK-speelster in het doel verdween. Al die tijd had Eenrum-keepster Kim Melchior nog geen bal te verwerken gehad. Daarna bleef Eenrum aandringen en kreeg het ook mogelijkheden die vooreerst onbenut bleven. Pas na 12 minuten kwam VVK even dreigend op de helft van Eenrum en twee minuten hierna moest keeper Melchior voor het eerst in actie komen op een stadjer aanval. Toch domineerde Eenrum de wedstrijd en het was Debbie Gobets die de stand in de 17e minuut naar 0-4 tilde. Nadat Maaike Lokken enkele keren op de VVK-keepster stootte lukte het haar om in de 21e minuut de eindstand op 0-5 te bepalen. Een goed begin voor Eenrum.

vv Winsum – Warffum 3-0

vv Winsum – Eenrum 1-1

De volgende wedstrijd tegen het sterke Winsum ging aardig wat moeilijker. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Het was evenwel Winsum dat na 2 minuten al op 1-0 kwam. Nu moest Eenrum op jacht naar de gelijkmaker. Doch ook Winsum joeg op nog meer doelpunten. Zo ontwikkelde zich een boeiende 25 minuten waarin de vraag was of Eenrum zou gelijk komen of dat Winsum nog verder zou uitlopen. Aan beide kansen waren hier zeker kansen voor maar gelukkig voor Eenrum slaagde Winsum er niet in deze te benutten. Eenrum zelf gelukte het in de 20e minuut alsnog langszij te komen. Een vrije trap van Anda Toonder belandde in het tumult voor het Winsumer doel alwaar Korinne Huizenga het hoofd koel hield en de 1-1 binnen schoot. Hier bleef het bij.

Warffum – VVK 2-1

VVK – vv Winsum 0-2

Eenrum – Warffum 3-0

De laatste wedstrijd was tegen Warffum. Met deze tegenstander had Eenrum het altijd ook wel wat moeilijk maar deze keer viel het mee. Al na 3 minuten stond het 1-0 toen de bal voor de voeten van Debbie Gobets plofte die daar wel raad mee wist. Keepster Kim Melchior kreeg enkele inzetten te verwerken waarna het weer de beurt aan Eenrum was. Margriet Bijlholt ging door en knalde de 2-0 binnen. Eenrum kreeg wel de betere kansen maar Warffum liet zich ook niet geheel onbetuigd. Echter keepstere Kim Melchior hield haar doel schoon en zag in de 21e minuut Anda Toonder de eindstand op 3-0 bepalen waardoor Eenrum in de tussenstand nu bovenaan stond.

1. Eenrum 3 2 1 0 7 9- 1
    2. vv Winsum 3 2 1 0 7 6- 1
    3. Warffum 3 1 0 2 3 2- 7
    4. VVK 3 0 0 3 0 1- 9

Op vrijdag 1 april zou de volgende ronde in Winsum plaatsvinden maar dit zal door omstandigheden worden verplaatst.