• De 30+ vrouwen van de v.v. Eenrum zijn vrijdagavond 23 september in Baflo ook weer van start gegaan met de 1e ronde. De selectie bestond deze keer uit Korinne Huizenga, Maaike Lokken, Linda Rozema, Andrea Egberts, Margriet Bijlholt, Annika Spanninga, Inge Mulder, Kim Melchior, Christina Prins en Romy Rijzinga. Dit waren de resultaten:

vv Winsum 2 – Warffum 0-0

Eenrum – Rood Zwart Baflo 1-4

Het eerste duel tegen thuisploeg Rood Zwart Baflo verliep niet goed. Dit kwam mede doordat – om het team te complementeren – er een aantal zeer jonge meiden mee speelden. Deze meiden waren niet te belopen voor Eenrum. Al na 2 minuten stond het dan ook 0-1 na een goed schot. Via onderkant lat plofte een minuut later ook de 0-2 binnen. Eenrum probeerde wel wat terug te doen maar kwam er gewoon weg niet door. Zo werd een corner van Romy Rijzinga niet benut en zag Kim Melchior haar twee inzetten naast gaan. Nadat keepster Christina Prins in de 10e minuut nog redde was het even later alsnog raak: 0-3. In de 11e minuut vloog ook de 0-4 binnen toen de Eenrum-defensie op snelheid werd geklopt. In de 15e minuut redde Kim Melchior nog de eer en bepaalde de eindstand op 1-4. Eenrum was duidelijk niet te spreken over het feit dat een groot aantal meiden van een leeftijd duidelijk onder 30 mee deed bij Baflo.

Rood Zwart Baflo – FC LEO 1-1

Warffum – Eenrum 0-1

Dit was een meer gelijkwaardige wedstrijd. Het ging dan ook aardig gelijk op alhoewel Eenrum wel wat meer overwicht had. Evenwel leverde dit niets op. Ook Warffum wist er niet door te komen zodat het leek naar een gelijkspel te gaan. Wel kreeg Eenrum in de 9e minuut een tegenslag te verwerken toen keepster Prins na een botsing met Korinne Huizenga geblesseerd uitviel. Kim Melchior nam haar plaats onder de lat over. Echter in de 18e minuut (inclusief blessuretijd) lukte het Romy Rijzinga om via de paal de 0-1 te noteren wat ook de eindstand werd.

FC LEO – Warffum 0-2

Eenrum – vv Winsum 2 1-1

Dit was eveneens een wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde teams. Wel had Eenrum door allerlei blessures nog maar één wissel over. Eenrum was als eerste voorin maar miste. Aan de andere kant moest de nieuwe keepster Kim Melchior ook in actie komen om haar team voor een achterstand te behoeden. In de 6e minuut lukte het Eenrum om de leiding te nemen. Uit een voorzet van Korinne Huizenga schoot Inge Mulder de 1-0 binnen. Geruime tijd ging het nu gelijk op en Eenrum kreeg dan ook de hoop de tweede overwinning van die avond over de streep te trekken. Helaas lukte het vv Winsum om in de 15e minuut alsnog langszij te komen (1-1) wat gelijk ook de eindstand werd.

vv Winsum 2 – FC LEO 1-1

Warffum – Rood Zwart Baflo 0-0

FC LEO – Eenrum 0-0

Beide ploegen deden er van alles aan om te scoren maar faalden in de afwerking. Zo eindigde deze wedstrijd zoals ze begonnen was met 0-0.

Rood Zwart Baflo – vv Winsum 2 0-1

Dit leverde de volgende tussenstand op:

1. vv Winsum 4 1 3 0 6 3- 2
    2. Rood Zwart Baflo 4 1 2 1 5 5- 3
    3. Warffum 4 1 2 1 5 2- 1
    4. Eenrum 4 1 2 1 5 3- 5
    5. FC LEO 4 0 3 1 3 2- 4

De 2e ronde wordt vrijdag 28 oktober in Eenrum gespeeld.