• Eenrum VR1 ongeslagen

Op vrijdagavond 20 september speelden de 7 tegen 7-vrouwen van de v.v. Eenrum de tweede speelronde op het eigen sportpark te Eenrum. Daar SIOS 2 uit Sauwerd niet op kwam dagen verloor dit team al haar geplande wedstrijden met 3-0. Het team van Eenrum bestond uit de volgende speelsters: Minke Toonder, Romy Rijzinga, Maaike Lokken, Vera Toonder, Anda Toonder, Ellen Toonder, Selina Vorenkamp, Adi Rozen, Christina Prins en Inge Mulder. Dit waren de wedstrijden:

vv Winsum 3 – Eenrum 0-0

In deze wedstrijd was Eenrum de dominerende partij. Het kreeg ook kansen maar er door komen was een tweede. Winsum poogde wel wat terug te doen maar moest het initiatief toch meer aan Eenrum laten. Echter wat Eenrum ook probeerde het lukte niet om de Winsumer defensie te slechten zodat de beginstand ook de eindstand werd: 0-0.

Eenrum – Aduard 2000 3-1

De tweede wedstrijd tegen Aduard 2000 verliep geheel anders. Deze ploeg speelde ook meer aanvallend dan Winsum waardoor Eenrum nu meer ruimte kreeg. Wel moest keepster Christina Prins nu wat vaker in actie komen dan in de eerste wedstrijd zoals al in de 2e minuut. Ook Eenrum kreeg haar mogelijkheden maar Romy Rijzinga zag haar inzet naast gaan evenals Maaike Lokken na een voorzet van Anda Toonder. In de 4e minuut was het evenwel raak. Ellen Toonder brak door en noteerde de 1-0. Eenrum viel nog meer aan en nadat Rijzinga nog over schoot werd de voorsprong in de 8e minuut verdubbeld. Nu was Anda Toonder succesvol: 2-0. Aduard liet zich echter niet wegdrukken maar wist vooreerst nog niets terug te doen. Eenrum bleef ook aanvallen waardoor ook Aduard wat ruimte kreeg. In de 18e minuut kwam de paars-witten middels een afstandsschot dan ook terug tot 2-1. Gelukkig voor Eenrum lukte het Maaike Lokken na aangespeeld te zijn door Inge Mulder een minuut later de stand weer op 3-1 te zetten wat het ook tot het einde bleef.

vv Zeester – vv Winsum 3 1-0

SIOS 2 – Aduard 2000 0-3

vv Zeester – Eenrum 0-0

Het laatste duel van deze avond was tegen het altijd lastige vv Zeester uit Zoutkamp. Eenrum heeft altijd moeite met deze tegenstander en dat was deze avond ook niet anders. Het ging dan ook aardig gelijk op met mogelijkheden aan beide kanten. Zo moest keepster Christina Prins alles uit de kast halen om de nul vast te houden. Aan de andere kant deed ook Eenrum wel goede aanvallen maar liet ook Zeester zich niet verschalken. Ook kregen beide ploegen wat last van conditionele problemen. Het bleef dan ook 0-0 waardoor Eenrum deze avond ongeslagen bleef.

Aduard 2000 – vv Zeester 2-0

vv Winsum 3 – SIOS 2 3-0

Eenrum – SIOS 2 3-0

Aduard 2000 – vv Winsum 3 3-0