• De voetbaldames van EKC 2 speelden zaterdag 18 september eveneens thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen een team van SV Bedum, namelijk het tweede elftal. Al gauw bleek dat Bedum de dominerende ploeg was. Het speelde gemakkelijker samen en de speelsters vonden elkaar ook eenvoudiger. Nadat Bedum wat liet liggen kreeg het in de 10e minuut na hands een strafschop die echter naast werd geschoten. EKC stond danig onder druk en kwam er dan ook nauwelijks uit. Echter de defensie met Marlies Tammens, Birgit Bruinink, Liene de Windt en een goed keepende Merel Bakker wisten Bedum lange tijd van doelpunten af te houden. In de 45e minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Een corner werd niet goed verwerkt en Bedum rond rusten met een 0-1 voorsprong.
    Ook in de tweede helft zette Bedum meer aan wat hen in de 56e minuut uit een vrije trap de 0-2 opleverde. EKC probeerde wat terug te doen en vooral Marjon Bos maakte heel wat kilometers maar het leverde helaas niets op. Zo ook in de 62e minuut. Mila Bolt vond Marjon Bos die op de keepster stuitte waarna de aansluitende corner van haar ook niets opleverde. Tussendoor had Bedum eerst over geschoten en vervolgens de paal geraakt. Nadat wederom een corner van Bos geen vervolg kreeg sloeg Bedum in de 67e minuut wel toe en stond het 0-3. Drie minuten later lag ook nummer vier in het doel: 0-4. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat keepster Merel Bakker de tweede helft tegen de zon in keek hetgeen haar behoorlijk belemmerde. Helaas in de 74e minuut werd een Bedum-speelster neergelegd en scheidsrechter O. Jonker kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Bedum liet zicj dit buitenkansje geen tweede keer ontgaan: 0-5. Het laatste woord was evenwel aan EKC in de 90e minuut. Marjon Bos die al veel werk had verricht kreeg eindelijk loon naar werken en bepaalde de eindstand op 1-5. Komende zaterdag gaat het uit naar Zuidhorn 3.

    EKC – SV Bedum 2 1-5 (0-1). 45. Bedum 0-1; 56. Bedum 0-2; 67. Bedum 0-3; 70. Bedum 0-4; 74. Bedum 0-5; 90. Marjon Bos 1-5.
    Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
    EKC 2: Birgit Bruinink, Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Femke de Vries, Merel Bakker, Johanna van de Steeg, Marjon Bos, Kim van der Meer, Manon Krans, Liene de Windt, Mila Bolt, Annika Werkman,Inge Mulder.