• Anouk Koster aan de bal.

De voebaldames van EKC 2 stuitten zaterdag 23 april op het veel hoger geklasseerde Helpman 4 uit Groningen. Uit had men met 3-1 verloren in een overigens goede wedstrijd dus er was enige hoop op een goed resultaat. Weliswaar was Helpman wel meer de dominerende ploeg maar EKC kon aardig goed meekomen. De thuisploeg had in de eerste helft de harde wind en ook de zon mee. Helpman begon meer aan te dringen en in de 17e minuut was het wel raak. Eerst wist keepster Mila Bolt nog te redden maar in het vervolg werd toch de opening naar het doel gevonden: 0-1. EKC probeerde het wel in de persoon van Anouk Koster maar zij zag geen kans de doellijn te passeren. Het was wederom Helpman dat op slag van rust in de 42e minuut de stand naar 0-2 tilde.
    Na de rust had EKC wel aanvankelijk wat meer aanvallende aspiraties maar het was Helpman dat in de 52e minuut op 0-3 kwam. Ook liet Helpman nog wat kansen liggen maar in de 62e minuut brak ze weer door en stond het 0-4. EKC moest nu meer tegenhouden dan dat het zelf tot aanvallen toekwam. In de 71e minuut was het nochtans wel weer raak nadat een stadjer aanval niet goed werd weggewerkt: 0-5. Daarna wilde Helpman doordrukken maar eerst raakte ze onderkant lat en vervolgens ging het nog naast. In de 84e minuut wist Femke de Vries de bal bij Liene de Windt te krijgen maar zij schoot helaas naast. Twee minuten later bepaalde Helpman de eindstand op 0-6 en mag EKC zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen GV Groen Geel 2, sportpark Eenrum, aanvang 16.00 uur.

EKC 2 – Helpman 4 0-6 (0-2). 17. Helpman 0-1; 42. Helpman 0-2; 52. Helpman 0-3; 62. Helpman 0-4; 71. Helpman 0-5; 86. Helpman 0-6.
    Scheidsrechter: R. Mennes (Eenrum)
    EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Mila Bolt, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Anouk Koster, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Femke de Vries, Yaël Folkers, Liene de Windt, Maud Diemer, Iris Knol, Kim van der Meer, Sophie de Valk.