• De beide doelpuntenmakers Chantal Hofman (3) en Charlotte van Dort (2).

    Het tweede elftal van EKC trad op maandagavond 23 mei aan tegen hekkensluiter Zuidhorn 3 uit het gelijknamige dorp. Eerder had EKC met 0-6 gewonnen dus men was vol goede moed. Het was tevens een strijd om de laatste plaats want de winnaar zou steviger op de 11e plaats staan en de verliezer zou definitief 12e en laatste blijven. Onder leiding van scheidsrechter T.E. de Haan, in de stromende regen, was EKC in de eerste helft de bovenliggende partij. Al in de 1e minuut nam de thuisploeg een voorsprong toen Chantal Hofman op rechts er ineens vandoor ging en de Zuidhorn-keepster verraste: 1-0. Zuidhorn probeerde wel wat terug te doen maar moest het initiatief toch meer aan EKC laten. De thuisploeg kreeg ook verscheidene kansen maar het benutten was een tweede. In de 22e minuut was het evenwel weer raak. Iris Knol schoot de bal naar voren waar Chantal Hofman deze oppikte, op snelheid er vandoor ging en de 2-0 op het scorebord zette. EKC ging door met druk zetten maar het afmaken daar schortte het nog wel aan. Het was Zuidhorn dat in de 29e minuut de aansluitingstreffer produceerde toen EKC een hoekschop niet goed weg kreeg: 2-1. Nu rook Zuidhorn meer en zakte EKC wat in. Gelukkig voor EKC wist Zuidhorn niet van de situatie te profiteren en was het wederom de thuisploeg dat in de 43e minuut haar voorsprong uitbreidde. Via Chantal Hofman en Amarens van der Pol kwam de bal bij Charlotte van Dort die de 3-1 ruststand noteerde.
    Na de rust zakte EKC echter meer en meer in. Nu kwam Zuidhorn opzetten maar vooralsnog leverde dat geen schade op. Echter in de 61e minuut kroop Zuidhorn wederom dichterbij: 3-2. Vijf minuten later lukte het de thuisploeg toch om de marge weer op twee doelpunten te zetten. Een pass van libero Marlies Tammens bereikte Charlotte van Dort die de keepster uit speelde en de 4-2 binnen schoot. Zuidhorn gaf het evenwel niet op en kwam nog meer opzetten. Hun dadendrang betaalde zich ook uit. In de 69e minuut werd een voorzet goed in geschoten: 4-3. EKC kreeg nog wel wat kansen om meer afstand te nemen maar moest toch toestaan dat Zuidhorn in de 76e minuut ineens langszij kwam: 4-4 en leek een tweede overwinning verder weg dan ooit. Edoch EKC richtte zich weer op en zette aan. Chantal Hofman stuitte eerst op de keepster en zag later haar schot over gaan. Amarens van der Pol zag haar inzet eveneens naast gaan. Aan de andere kant zorgde Sophie de Valk ervoor dat Zuidhorn niet op een voorsprong door kordaat in te grijpen. Toch legde Zuidhorn zich er niet bij neer en bleef jagen op een voorsprong. Toch was het EKC dat in de 87e minuut de overwinning greep. Chantal Hofman ontving de bal, kapte, draaide en schoot met een keihard schot de 5-4 tegen de touwen. Even later viel zij met een stevige kramp uit zodat ze niet verder kon. Gelukkig voor EKC wist Zuidhorn niet meer terug te komen en was met 5-4 de tweede overwinning een feit en de 11e plaats vaster in handen. Maandag 30 mei is GSVV The Knickerbockers 5 de tegenstander op sportpark Eenrum.

    EKC 2 – Zuidhorn 3 5-4 (3-1). 1. Chantal Hofman 1-0; 22. Chantal Hofman 1-0; 29. Zuidhorn 2-1; 43. Charlotte van Dort 3-1; 61. Zuidhorn 3-2; 66. Charlotte van Dort 4-2; 69. Zuidhorn 4-3; 76. Zuidhorn 4-4; 87. Chantal Hofman 5-4.
    Scheidsrechter: T.E. de Haan (Eenrum)
    EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Sophie de Valk, Sanne Werkman, Charlotte van Dort, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Manon Krans, Iris Knol, Chantal Hofman.