• De voetbaldames van EKC 2 speelden woensdagavond 6 oktober in Eenrum onder het lamplicht op het hoofdveld een oefenduel tegen ZEC uit Zandeweer/Eppenhuizen waar voormalig Eenrum-trainer Niels Woltman nu de scepter zwaait. Het werd een onderhoudende partij waarbij ZEC wel haar kansen verzilverde en EKC dit grotendeels naliet. Van dames 3 deden Ann Hazenberg, Marenthe van der Maar en Sophie van Tilburg mee en zij speelden een goede wedstrijd. ZEC beschikte over snelle speelsters maar eerst stond keepster Merel Bakker in de weg en vervolgens haalde Floor Knook de angel uit de aanval. Toch wist ZEC in de 11e minuut door te breken en de 0-1 te noteren. EKC probeerde wel wat terug te doen maar zag wederom ZEC in de 18e minuut na weer een snelle aanval doelpuntten: 0-2. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden mar een vrije trap van Sanne Werkman verdween in de defensie, Marjon Bos liep tweemaal vast en schoot later naast terwijl Werkman nog net een bal overschoot. In de 35e minuut kwam EKC terug in de wedstrijd. Na het voorbereidende werk van Mila Bolt kwam de bal bij Marjon Bos die de aansluitingstreffer binnen schoot: 1-2. De thuisploeg begon meer voorin te spelen en Marjon Bos wist nu Mila Bolt te bereiken maar haar poging strandde. Het was weer ZEC dat in de 41e minuut de tussenstand op 1-3 bepaalde. Dit bleef het tot de rust.
    Ook in de tweede helft legde EKC een partij goed voetbal op de grasmat. De ploeg kreeg in deze helft nog meer kansen maar het verzilveren was een tweede. Corners van Sanne Werkman kregen geen vervolg en ook waren verder Marjon Bos, Marlies Tammens en Kiki van der Horn onfortuinlijk. Het was ZEC dat in de 68e minuut scoorde. De eerste inzet wist keepster Bakker nog te keren maar in de rebound werd ze geklopt: 1-4. Toch liet EKC het er niet bij zitten en stichtte ook gevaar voor het Zandeweerster doel. Nadat Sanne Werkman in de 75e minuut nog net naast schoot was ze drie minuten later wel succesvol. Een vrije trap van geruime afstand stuitte zo over de ZEC-doelvrouwe in het doel: 2-4. EKC wilde nu meer en ging daar ook voor maar kreeg geen beloning voor haar dadendrang. Het was ZEC dat in de 85e minuut op 2-5 kwam zonder zelf iets te doen. Bij een corner van de groenhemden scoorde Birgit Bruinink in een poging de bal weg te werken deze in eigen doel. Daar bleef het bij in deze onderhoudende en nuttige oefenpot.

EKC 2 – ZEC 2-5 (1-3). 11. ZEC 0-1; 18. ZEC 0-2; 35. Marjon Bos 1-2; 41. ZEC 1-3; 68. ZEC 1-4; 75. Sanne Werkman 2-4; 85. Birgit Bruinink (eigen doel) 2-5.
    Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)
    EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker, Liene de Windt, Mila Bolt, Inge Mulder, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Marjon Bos, Maud Diemer, Ann Hazenberg, Marenthe van der Maar, Sophie van Tilburg.