• Onderschrift foto: Chantal Hofman ziet de 0-2 binnen rollen.

In Groningen speelden de voetbaldames van EKC 2 uit Eenrum/Kloosterburen zaterdag 12 oktober tegen de dames van GV Groen Geel 4. In de eerste helft was EKC de bovenliggende partij. Het domineerde het spel en gaf Groen Geel weinig ruimte. Ook hadden de gasten het meeste balbezit maar vooralsnog leverde dat nog geen doelpunten op. In de 24e minuut werd de ban gebroken. Romy Rijzinga vond vanaf de rechterflank Chantal Hofman die de 0-1 binnen schoot. EKC wilde meer en drong aan. De thuisclub kwam een enkele maal ook heel dichtbij maar Birgit Bruinink redde in de 34e minuut op de lijn waarna de aansluitende corner naast ging en keepster Nikki Werkman bracht een minuut later zelf uitkomst. Aan de andere kant lukte het EKC ook niet de score verder uit te bouwen. Zo schoot Chantal Hofman na een pass van Romy Rijzinga naast. Evenwel in de 42e minuut was het wel raak. Keepster Nikki Werkman trapte de bal ver uit. Inge Mulder zag deze aankomen maar liet het leer doorgaan naar Chantal Hofman die doorzette en de 0-2 noteerde. Dit bleef het tot de rust.
    Na de rust toen het een lichtwedstrijd werd kwam Groen Geel meer opzetten. EKC zakte wat in waardoor Groen Geel meer kon opkomen en voor gevaar zorgen. Zo was het in de 50e minuut bijna raak voor de stadjers. Bij een poging de bal terug te spelen knalde libero Marlies Tammens het leer tegen de paal. De terugkomende bal stuiterde langs een verbaasde Groen Geel-aanvalster waarna Iris Knol het leer over de zijlijn rosste. Ook moest keepster Nikki Werkman deze helft duidelijk meer in actie komen. Gelukkig hadden de spitsen van Groen Geel het vizier niet op scherp staan want geen van hun pogingen had succes. Ballen gingen naast en in het zijnet en zoals eerder gemeld lag keepster Werkman ook in de weg. Aan de andere kant verzuimde ook EKC om de score in veilige haven te loodsen. Na een kwartier vond Chantal Hofman Romy Rijzinga maar laatstgenoemde schoot naast. Zelf stuitte Hofman later op de keepster. Groen Geel rook mogelijkheden en begon meer aan te zetten. Na de 75e minuut waren haar dromen voorbij. Romy Rijzinga vond Chantal Hofman die de keepster te ver uit haar doel zag staan. Van ongeveer 30 meter schoot Hofman de bal over de doelvrouwe in het net: 0-3. Groen Geel legde het hoofd nog niet in de schoot maar zag geen kans iets terug te doen. Het laatste woord was ook aan EKC in de 85e minuut. Via Romy Rijzinga en Inge Mulder kwam de bal bij Chantal Hofman die andermaal van ferme afstand de bal over de keepster schoot en hiermee de eindstand op 0-4 bepaalde. Na een goede eerste helft en een iets mindere tweede sleepte EKC toch de drie punten in de wacht wat met een bezoekje aan de McDonald werd gevierd. Komende zaterdag wacht de inhaalwedstrijd tegen Noordpool UFC.

GV Groen Geel 4 – EKC 2 0-4 (0-2). 24. Chantal Hofman 0-1; 42. Chantal Hofman 0-2; 75. Chantal Hofman 0-3; 85. Chantal Hofman 0-4.
    Scheidsrechter: D. de Vries (Groningen)
    EKC 2: Birgit Bruinink, Romy Rijzinga, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Sanne Werkman, Nikki Werkman, Iris Knol, Chantal Hofman, Marieke Roggeveld, Annika Werkman, Anouk Koster, Inge Mulder en Gina Boersma