• In de thuiswedstrijd tegen de dames van VVSV’09 uit Ulrum wilde EKC 3 haar goede lijn na de overwinning graag doortrekken. dat zat er zaterdag 26 februari helaas niet in. VVSV’09 draait mee in de kop van de ranglijst en liet dat vooral in de tweede helft dan ook zien. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen kreeg EKC op sportpark Eenrum in de eerste helft best wel enkele goede kansen. Zo zag Marjon Bos haar inzet in de 8e minuut net naast gaan. Vervolgens kwam VVSV’09 opzetten en na een vrije trap in de 15e minuut die tegen de lat aan knalde sloegen ze in de 17e minuut wel toe: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar kreeg al vrij vlot weer twee doelpunten om de oren. Eerst wist een overigens goed keepende inval-doelvrouwe Anouk Koster in de 18e minuut nog redding te brengen maar uit de aansluitende corner een minuut later was het alsnog raak: 0-2. Weer een minuut later stond het ineens 0-3. Langzamerhand begon VVSV’09 wel de overhand te krijgen maar EKC liet zich niet gewillig naar de slachtbank leiden. Vooral keepster Anouk Koster was op dreef en verijdelde menig doelpoging van de gasten. Corners werden weggewerkt en ook raakten de gasten tweemaal de paal. Echter een vrije trap van VVSV’09 in de 36e minuut belandde in het tumult voor het EKC-doel en lag vervolgens ineens in het net: 0-4. Hier bleef het tot de rust bij.
    In de tweede helft drukte VVSV’09 door. Weliswaar deden keepster Anouk Koster en de EKC-defensie hun uiterste best ze konden de Ulrummer trein niet afstoppen. Wel had EKC in de 49e minuut een kans maar Marjon Bos zag haar schot naast gaan. VVSV’09 vond wel de weg naar het doel en kwam door treffers in de 51e, 52e en 53e minuut op een 0-7 voorsprong. Daarna probeerde EKC nog wat terug te doen. Inge Mulder raakte de bal en Marjon Bos zag de bal wederom aan de verkeerde kant van het doel verdwijnen. Nadat VVSV’09 in de 61e minuut naast schoot was ze drie minuten later wel succesvol: 0-8. VVSV’09 wilde nog meer maar vond eerst nog tweemaal keepster Koster op haar weg. In de 71e minuut vond ze nog wel een gaatje en stond het 0-9. De dubbele cijfers werden evenwel niet gehaald doordat EKC hierna alles wist tegen te houden. Zelf zag het Marjon Bos nog vastlopen in de VVSV’09-defensie zodat 0-9 ook de eindstand werd. “Man of the Match”was deze keer keepster Anouk Koster die haar ploeg zeker meermaals behoedde voor een nog grotere nederlaag. Komende zaterdag gaat het wederom tegen VVSV’09 maar nu in Ulrum.

EKC 3 – VVSV’09 0-9 (0-4). 17. VVSV 0-1; 19. VVSV 0-2; 20. VVSV 0-3; 36., VVSV 0-4; 51. VVSV 0-5; 52. VVSV 0-6; 53. VVSV 0-7; 64. VVSV 0-8; 71. VVSV 09.
    Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
    EKC 3: Sophie de Valk, Kim van der Meer, Ann Hazenberg, Eva Elzinga, Yael Folkers, Marjon Bos, Anouk Koster, Amarens van der Pol, Daniek de Boer, Sophie van Tilburg, Loes Korhorn, Mila Bolt, Inge Mulder, Fleur Halsema.