• Kim van der Meer – maakster van twee doelpunten – in de mangel bij twee Noordpool-speelsters.

    De voetbaldames van EKC 3 (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 12 februari thuis op sportpark Eenrum tegen het één plaats hoger geklasseerde Noordpool-U.F.C. uit Uithuizen. Uit had EKC met 2-0 verloren dus men wilde revanche. Doordat een aantal spelers het lidmaatschap had opgezegd en een aantal om andere redenen er niet was had de leiding het elftal geformeerd uit spelers van alle drie de elftallen met ook twee speelsters van het MO-15 team te weten wederom Kawthar Aldougheim en Sophie Rozema waarbij vooral de laatste een goede indruk achter liet. EKC was duidelijk de meer aanvallende ploeg. Vooralsnog leverde dat echter nauwelijks mogelijkheden op. Pas in de 13e minuut zag Anouk Koster haar inzet net naast gaan. Noordpool probeerde van haar kant ook wat terug te doen maar faalde eveneens. Kansen kregen de gasten nauwelijks of niet want keepster Nikki Werkman kende een vrij rustige eerste helft. EKC was evenwel vooralsnog ook niet slagvaardig. In de 27e minuut schoot Kim van der Meer nog over. Nadat een corner van Anouk Koster geen vervolg kreeg sloeg EKC in de 36e minuut alsnog toe. Amber Meijer zette door en noteerde de 1-0. Vijf minuten later lag ook nummer twee in het net. Uit een voorzet van Amber Meijer was het nu Kim van der Meer die de 2-0 maakte. Na nog twee corners van Anouk Koster waarbij de laatste door Iris Knol werd overgeschoten werd de rust bereikt. Noordpool had hier al helemaal niets tegenover weten te stellen.
    Het begin van de tweede helft was voor de gasten. Ze drongen meer aan en hadden nu de zon en de wind mee. Het leverde hun eerst nog niets op. Ook EKC bleef kansen creëren. Amber Meijer zag haar inzet in de 52e minuut naast gaan terwijl twee corners van Anouk Koster geen positief vervolg kregen. Bij de laatste kopte Meijer net naast. Het was Noordpool dat plotsklaps met een boogbal in de 64e minuut op 2-1 kwam. De geelhemden roken meer maar de EKC-defensie met libero Sophie van Tilburg gaf niets meer weg. Allengs nam EKC het weer over wat in de 74e minuut andermaal succes opleverde. Marjon Bos vond Amber Meijer die de 3-1 noteerde. Noordpool probeerde nog wat terug te doen maar zoals eerder gemeld slaagde daar niet meer in. Nadat EKC ook nog enkele kansen liet liggen was het in de 84e minuut andermaal raak. Sophie Rozema kreeg de bal bij Amber Meijer die voorzette. Kim van der Meer wist deze tegen het net te schieten: 4-1. Hier bleef het bij en behaalde EKC haar tweede overwinning. Tevens deed het hiermee de laatste plaats over aan Noordpool-U.F.C. Komende zaterdag gaat het naar DVC Appingedam 2.

    EKC 3 – Noordpool-U.F.C. 4-1 (2-0). 36. Amber Meijer 1-0; 41. Kim van der Meer 2-0; 64. Noordpool-U.F.C. 2-1; 74. Amber Meijer 3-1; 84. Kim van der Meer 4-1.
    Scheidsrechter: R. Wierenga (Kloosterburen)
    EKC 3: Sophie de Valk, Kim van der Meer, Elise Bijlholt, Ann Hazenberg, Eva Elzinga, Johanna van de Steeg, Kawthar Aldougheim, Yael Folkers, Marjon Bos, Kiki van der Horn, Sophie Rozema, Anouk Koster, Iris Knol, Nikki Werkman, Amber Meijer, Amarens van der Pol.