• De voetbalwedstrijd op sportpark Eenrum zaterdag 3 oktober zonder publiek tussen de dames van EKC 3 en De Fivel uit Zeerijp was er één met twee gezichten. Een superieur EKC in de eerste helft en een duidelijk meer overwicht hebbende De Fivel in de tweede helft. Door de afwezigheid van libero Maud Diemer en Celina Diephuis werd spits Amelie Bippes naar achteren gehaald. Van EKC MO17 kwam Femke de Vries EKC 3 versterken terwijl later ook Annika Werkman van dames 2 zich bij de thuisploeg aansloot. Onder leiding van een goed leidende scheidsrechter K. Nienhuis ging EKC fel van start. Dat leverde gelijk een aantal kansen op die vooreerst niet werden benut. Alhoewel EKC in deze helft een duidelijk overwicht had moest het wel oppassen voor de mindere aanvallen van De Fivel. De betere kansen waren voor EKC maar Amber Meijer en Noor Veldink waren vooreerst onfortuinlijk. EKC-keepster Jet Pankras hield aan de andere kant de zaak dicht maar had in de 28e minuut de hulp nodig van Liene de Windt die op de lijn redding bracht. Vlak daarna knalde De Fivel ook nog eens tegen de paal waarmee EKC goed wegkwam. Het sloeg zelf in de 29e minuut wel toe. Amber Meijer passte naar rechts af op Noor Veldink die het leer voorzette. Femke de Vries, normaliter acterend in EKC MO17, maakte het af: 1-0. De Fivel probeerde wat terug te doen maar weer was het EKC dat in de 36e minuut weer toesloeg. Amber Meijer vond Elise Bijlholt die de 2-0 op haar naam zette. Een minuut later vloog een voorzet van rechts van Noor Veldink zo het doel binnen en leek de buit binnen: 3-0. Vlak voor rust kwam De Fivel er nog goed door maar keepster Pankras verhinderde een treffer zodat EKC met een 3-0 voorsprong de rust inging.
    Na de rust ging het mis. EKC dacht er al te zijn en dat werd door De Fivel afgestraft. Een vrije trap in de 50e minuut vloog zo het EKC-doel binnen: 3-1. De gasten roken meer en drongen meer aan. Ook bouwden zij nu een overwicht op terwijl EKC moeite had de oranjehemden af te stoppen. In de 55e minuut stond EKC zo onder druk dat Manon Krans ongelukkigerwijs de bal in eigen doel kopte: 3-2. Nu werd het spannend. De Fivel rook meer en EKC begon steeds meer onrustiger te spelen. Gelukkig voor de thuisploeg was De Fivel voorin onzorgvuldig zodat er geen treffers vielen. EKC wist daar met wat kleine kansen niet zoveel tegenover te zetten maar bleef overeind. De Fivel raakte het zijnet of vond keepster Jet Pankras op haar weg. Bij de thuisploeg zagen Amber Meijer en Noor Veldink hun pogingen niet lukken. In de 82e minuut vond een leuke feit plaats. Het eerste buitenspel in de wedstrijd viel. Het was EKC dat dit overkwam. In de 85e minuut leek EKC wederom de zege veilig te stellen. Een voorzet van Amber Meijer vanaf de rechterflank werd nu door een De Fivel-speelster in eigen doel gewerkt: 4-2. Hiermee waren de eigen doelpunten weer in evenwicht. Toch liet EKC De Fivel ver komen en twee minuten later werd hun dit fataal: 4-3. De Fivel wilde nu meer en de laatste minuten waren dan ook spannend maar EKC wist de overwinning over de streep te trekken en is nu nog steeds ongeslagen in de competitie iets wat de leiders van het team, Johan Bos en Marije Pankras, zeker niet hadden verwacht. Komende zaterdag wacht de zware wedstrijd tegen nummer twee ZEC in Zandeweer.

EKC 3 – De Fivel 4-3 (3-0). 29. Femke de Vries 1-0; 36. Elise Bijlholt 2-0; 37. Noor Veldink 3-0; 50. De Fivel 3-1; 55. Manon Krans (eigen doel) 3-2; 85. De Fivel 4-2 (eigen doel); 87. De Fivel 4-3.
    Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)
    EKC 3: Joni Meurs, Sophie de Valk, Liene de Windt, Tetske Oostenbrink, Jet Pankras, Noor Veldink, Kiki van der Horn, Manon Krans, Amber Meijer, Amelie Bippes, Fleur Nienhuis, Elise Bijlholt, Femke de Vries, Annika Werkman.