• In de laatste competitiewedstrijd van 2019 hebben de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 7 december eens goed uitgehaald. In Leeuwarden was hekkensluiter LAC Frisia 1883 de tegenstander. Onder leiding van scheidsrechter H. Andy zat EKC er vanaf het begin bovenop. Frisia wist zich hier geen raad mee en wist derhalve ook haar verdediging niet goed te positioneren. EKC nam in de 5e minuut dan ook de leiding. Nicky Knol verzond vanaf de linkerflank de voorzet die die door Sarah Rijzinga werd binnen geschoten: 0-1. EKC bleef aandringen en drie minuten later was het alweer raak. Sarah Rijzinga pikte een verkeerde terugspeelbal op en schoof ook de 0-2 binnen. Frisia wist hier weinig tot niets tegenover te stellen. EKC bleef de dominerende partij maar liet ook riante mogelijkheden liggen. Evenwel was het in de 14e minuut uit een standaardsituatie wel weer raak. Uit een corner van Sarah Rijzinga van links schoot Gretha Annema met de knie de 0-3 binnen. Hierna poogde Frisia even iets terug te doen maar goed uitkomen van keepster Marieke Wilpstra verijdelde dit. Het waren wederom de gasten die toesloegen. In de 16e minuut belandde een uittrap van de Frisia-keepster, die overigens niet in al te beste vorm verkeerde, bij Chantal Hofman die met dit buitenkansje wel raad wist: 0-4. Hierna liet EKC Frisia wel wat meer komen maar de Friezinnen waren zeer onzorgvuldig dus veel gevaar leverde dat niet op. Wel had EKC gezien de ruime voorsprong wat moeite om scherp te blijven maar in de 30e minuut sloeg het opnieuw toe. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga die ook de 0-5 voor haar rekening nam. Hierna drong EKC wel aan maar het benutten van de kansen lukte niet meer. Zo waren Sarah Rijzinga en Chantal Hofman onfortuinlijk. Daar ook van Frisia niets meer kwam werd 0-5 ook de ruststand.
    De tweede helft was van een minder gehalte. Frisia had nu een betere keepster op het doel gezet die dat ook ten toon spreidde. Wel waren de betere kansen voor EKC maar op de één of andere manier wilde het niet meer lukken. Keepster Marieke Wilpstra die een rustige eerste helft had gehad moest nu toch wel vaker in actie komen daar EKC Frisia meerdere malen ver liet komen. In de 63e minuut werd een moegestreden Chantal Hofman vervangen door Johanna van de Steeg. EKC bleef proberen de score verder op te voeren terwijl ook Frisia nu beter speelde dan voor de rust. EKC wisselde nog tweemaal. In de 77e minuut kwam Marlies Tammens erin voor Marije Roelink terwijl Iris Knol in de 80e minuut de niet meer geheel fitte Sarah Rijzinga verving. De tweede helft bleef evenwel zonder doelpunten wat mede te danken was aan het goede keeperswerk van nieuwe Frisia-doelvrouwe. Ook de thuisploeg wist niets meer terug te doen zodat de 0-5 ruststand ook de eindstand werd. Met deze uitslag gaat EKC met een goed gevoel en een derde plaats de winterstop in. Het kan zich nu gaan opmaken voor het Leekster Sportgala.

    LAC Frisia 1883 – EKC 0-5 (0-5). 5. Sarah Rijzinga 0-1; 8. Sarah Rijzinga 0-2; 14. Gretha Annema 0-3; 16. Chantal Hofman 0-4; 30. Sarah Rijzinga 0-5.
    Scheidsrechter: H. Andy (Leeuwarden)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga (80. Iris Knol), Wendy Reitsma, Marieke Wilpstra, Gretha Annema, Judith Zuidersma, Desie Tjoelker, Marije Roelink (77. Marlies Tammens), Janet Toonder, Nicky Knol, Chantal Hofman (63. Johanna van de Steeg).