• Doelpuntenmaakster Sarah Rijzinga in de clinch met een tegenstander.

In Groningen op het universiteitscomplex voetbalden de dames van EKC zaterdag 28 mei tegen het hoger geklasseerde GSVV The Knickerbockers 2. Eerder verloor EKC met 0-6 maar nu was een overwinning noodzakelijk om uit de zone van de promotie/degradatiewedstrijden weg te komen. EKC zat er direct boven op maar ook TKB liet van zich horen. Zo ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij de betere kansen voor EKC waren. Helaas werd er slechts één benut en dan ook nog met hulp van de thuisploeg. In de 22e minuut passte Emma Postma de bal op Sarah Rijzinga die voorzette. In alle consternatie schoot een TKB-er in eigen doel: 0-1. Echter EKC wist dit niet verder uit te bouwen en kreeg dan ook in de 37e minuut de deksel op de neus toen na verkeerd uitverdedigen de 1-1 gelijkmaker viel. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Irene Bos gewisseld voor Rebecca Postma.
    De tweede helft was nog niet begonnen of EKC nam de leiding. Johanna van de Steeg vond Sarah Rijzinga die door ging en 1-2 scoorde. EKC wilde nu meer maar moest zeker blijven oppassen voor TKB. Toch lukte het de gasten de score verder uit te bouwen. Sarah Rijzinga brak in de 59e minuut door de TKB-defensie en noteerde ook de 1-3. Het leek dus een goede middag te worden voor EKC. In de 60e minuut werd Nicky Bos vervangen door Gretha Annema. De gasten bleven aandringen maar slaagden er niet in een bres te slaan in de TKB-defensie. Daar kwam nog bij dat scheidsrechter J. Jonker, een speler van één van de vele herenteams van de thuisclub, al meer en meer in het voordeel van zijn club ging fluiten. Zelfs als EKC de bal speelde kreeg het toch nog een vrije trap tegen terwijl de TKB-ers zich duidelijk veel meer konden veroorloven zonder dat dit gevolgen had. Daar EKC verzuimde om TKB de definitieve nekslag te geven lukte het de thuisploeg om in de 76e minuut de aansluitingstreffer te produceren: 2-3. EKC begon onrustig te spelen en TKB rook mogelijkheden. Toch wist EKC lange tijd haar voorsprong vast te houden maar in de 85e minuut lukte het TKB om uit een vrije trap toch nog langszij te komen: 3-3. Iets waarover scheidsrechter Jonker stilletjes meejuichte met zijn club. Het bleef bij 3-3 waarmee EKC dure punten laat liggen in Groningen. Komende zaterdag moet er gewonnen worden van hekkensluiter en degradant FC Wolvega (13.00 uur sportpark Eenrum) en moet VVK, de club die nog te achterhalen valt, verliezen van Heerenveense Boys 2. Het wordt dus een spannende dag die zaterdag 4 juni.

GSVV The Knickerbockers 2 – EKC 3-3 (1-1). 22. TKB 0-1 (e.d.); 37. TKB 1-1; 46. Sarah Rijzinga 1-2; 59. Sarah Rijzinga 1-3; 76. TKB 2-3; 85. TKB 3-3.
    Scheidsrechter: J. Jonker (Groningen)
    EKC: Emma Postma, Joni Lukkien, Nicky Bos (60. Gretha Annema), Noor Veldink, Sarah Rijzinga, Johanna van de Steeg, Desie Tjoelker, Irene Bos (46. Rebecca Postma), Loes Korhorn, Nikki Werkman, Wendy Reitsma.