• Emma Postma aan de bal; Marije Roelink loopt mee

EKC langs vv Winsum 2

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 22 augustus op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen een vriendschappelijke wedstrijd tegen derdeklasser vv Winsum 2 uit het gelijknamige dorp. EKC was wel de meer aanvallende ploeg maar Winsum deed zeker goed mee. Het kreeg ook kansen maar de betere waren wel voor de thuisploeg. Echter vooralsnog werden deze niet benut. Emma Postma zag haar schot over gaan en Chantal Hofman stuitte twee keer op de keepster. Vervolgens kreeg een vrije trap van Emma Postma geen vervolg en zag Gretha Annema haar inzet naast gaan. In de 30e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga zette van de rechterflank voor waarna Amber Meijer de 1-0 binnenschoot. Vervolgens kwam er een fase waarin EKC wat inzakte. Hiervan wist Winsum in de 41e minuut te profiteren toen Lychenna Dijkstra doorging en de 1-1 gelijkmaker produceerde. Hierna kwam EKC meer opzetten maar wist hier vooreerst geen verder geen voordeel uit te halen. Ook Winsum liet van zich horen maar kwam er ook niet door. Het duurde tot de 72e minuut voordat EKC de leiding nam. Sarah Rijzinga nam de bal aan, speelde een aantal tegenstanders uit en schoot de 2-1 binnen. Vier minuten later was het opnieuw raak. Chantal Hofman bediende Sarah Rijzinga die andermaal in de roos trof: 3-1. Hier bleef het bij en mag EKC zich gaan opmaken voor de eerste bekerwedstrijd uit bij de v.v. Farmsum.

EKC – vv Winsum 2 3-1 (1-1). 30. Amber Meijer 1-0; 41. Lychenna Dijkstra 1-1; 72. Sarah Rijzinga 2-1; 76. Sarah Rijzinga 3-1.
    Scheidsrecher: R. Scholtens (Leens)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer, Iris Knol, Chantal Hofman, Marije Roelink, Femke de Vries.