• Vol goede moed togen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 12 maart naar Steenwijk voor de wedstrijd tegen het één plaats hoger geklasseerde d’Olde Veste’54. Om uit de onderste regionen weg te komen moesten hier punten gehaald worden. Het liep echter even geheel anders. Tactisch stond en speelde de thuisploeg veel beter dan EKC. De gasten gaven d’Olde Veste wel ruimte maar kregen deze zeker zelf niet. Het was dan ook de thuisclub die middels een verrassend afstandsschot na 8 minuten op 1-0 kwam. EKC probeerde wat terug te doen maar het schortte met de aansluiting naar voren. In de 18e minuut viel de 2-0. Eerst redde keepster Nikki Werkman nog maar in de rebound was het alsnog raak. In de 23e minuut was ze er weer dichtbij maar dat schot ging over terwijl zes minuten later keepster Werkman redde op een afstandsschot. In de 36e minuut was EKC er even dichtbij maar Irene Bos zag haar schot gepakt door de keepster terwijl even later dezelfde keepster net iets eerder bij de bal was dan Rebecca Postma. Aan de andere kant sloeg d’Olde Veste’54 in de 38e minuut wel toe: 3-0. Twee reddingen van keepster Werkman voorkwamen meer treffers zodat de ruststand ook 3-0 werd. In de rust werden Noor Veldink en Emma Postma gewisseld voor Amber Meijer en Marije Roelink.
    In de tweede helft ging het nog minder. EKC was niet bij machte om iets terug te doen en kreeg in de 49e minuut weer een doelpunt om de oren. Een hoekschop werd goed ingekopt: 4-0. Twee minuten later zag Nicky Bos haar schot overgaan en een minuut hierna wist Sarah Rijzinga de bal bij Amber Meijer te krijgen die echter op de keepster stuitte. In de 56e minuut was het andermaal raak voor de gastdames. Eerst werd nog een hoekschop weggewerkt maar in het vervolg daarop was het alsnog raak: 5-0. De gasten deden pogingen iets terug te doen en slaagden daar in de 58e minuut in. Een hoekschop van Sarah Rijzinga draaide over de handen van de keepster in het doel: 5-1. Het zou helaas niet meer helpen. Joni Lukkien werd in de 63e minuut vervangen door Johanna van de Steeg. Drie minuten hierna werd een goede voorzet door d’Olde Veste’54 tot doelpunt gepromoveerd: 6-1. In de 72e minuut was het wederom raak: 7-1. Daarna was de doelpuntenhonger van de Overijsselaars gestild. Keepster Werkman pakte nog twee inzetten en spits Sarah Rijzinga zag haar schot nog door de andere keepster gestuit zodat 7-1 ook de eindstand werd. Als klein excuus kan nog wel worden opgevoerd dat men de clubscheidsrechter ook niet mee had. EKC zal alle zeilen moeten bij zetten om uit de onderste regionen weg te komen. Komende zaterdag gaat het naar Heerenveen voor de wedstrijd tegen Heerenveense Boys 2.

d’Olde Veste’54 – EKC 7-1 (3-0). 8. OV 1-0; 18. OV 2-0; 38. OV 3-0; 49. OV 4-0; 56. OV 5-0; 58. Sarah Rijzinga 5-1; 66. OV 6-1; 72. OV 7-1.
    Scheidsrechter: Clubscheidsrechter d’Olde Veste’54
    EKC: Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma (46. Marije Roelink), Gretha Annema, Rebecca Postma, Noor Veldink (46. Amber Meijer), Joni Lukkien (63. Johanna van de Steeg), Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Irene Bos.