• Joni Lukkien in gevecht om de bal; Irene Bos en grensrechter Reinder Wierenga kijken toe

  FC Burgum – EKC 14-05

  In het Friese Bergum speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) tegen het hoog geklasseerde FC Burgum. Thuis had EKC met 1-1 gelijk gespeeld dus men hoopte ook nu op in ieder geval een puntje. Libero Wendy Reitsma en aanvalster Amber Meijer ontbraken deze middag. Op het kunstgras ging het gelijk al fout in de 1e minuut toen één der spitsen van FC Burgum op snelheid kon doorbreken en de 1-0 noteerde. Slechts twee minuten later lag ook nummer twee in het toen de bal over keepster Nikki Werkman in het doel zeilde: 2-0. Vervolgens kende EKC een betere fase met enkele mogelijkheden die echter onbenut bleven. Zo zagen Nicky Bos (na een pass van Emma Postma), Sarah Rijzinga (corner) en Irene Bos (inzet gestopt) hun kansen niet gelukken. De thuisploeg speelde gemakkelijker en kwam in de 32e minuut alsnog op 3-0. Een strafschop in de 37e minuut betekende 4-0 nadat een aanvalster van FC Burgum binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. EKC probeerde wel wat terug te doen maar de weinige kansjes die ze kreeg bleven onbenut. Het was FC Burgum dat door treffers in de 41e, 42e en 47e minuut de ruststand op 7-0 zette. In de rust werd Marije Roelink gewisseld voor Johanna van de Steeg.
  In de tweede helft zag men een geheel ander EKC. Het viel meer aan en kreeg ook een aantal redelijk goede kansen. De gasten hadden echter geen geluk in de afwerking. De thuisploeg liet in deze helft de teugels wat vieren waardoor EKC ook meer in haar spel kon komen. FC Burgum speelde nu meer op de counter maar dit leverde hun niets meer op. In de 70e minuut kwam Noor Veldink erin voor Nicky Bos. De Friezinnen kregen ook nog wat mogelijkheden maar zag een inzet naast gaan en verder stond keepster Werkman in de weg. Daar ook EKC niet meer tot treffers kwam werd de 7-0 ruststand ook de eindstand. Het was voor EKC een wedstrijd met twee gezichten. Komende zaterdag zijn de dames competitievrij.

  FC Burgum – EKC 7-0 (7-0). 1. FCB 1-0; 3. FCB 2-0; 32. FCB 3-0; 37. FCB 4-0; 41. FCB 5-0; 42. FCB 6-0; 47. FCB 7-0.
  Scheidsrechter: T. de Jong (Bergum)
  EKC: Emma Postma, Gretha Annema, Joni Lukkien, Nicky Bos (70. Noor Veldink), Sarah Rijzinga, Marije Roelink (46. Johanna van de Steeg), Desie Tjoelker, Irene Bos, Loes Korhorn, Rebecca Postma, Nikki Werkman.