• De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) openden de competitie zaterdag 21 september met een uitwedstrijd tegen degradant Nieuw Roden. In de eerste helft kon EKC goed meekomen. Het kreeg een serie goede kansen die helaas niet benut werden. Zo waren Sarah Rijzinga, Janet Toonder, Maaike Remijn en Emma Postma onfortuinlijk. Het doelpunt viel dan ook aan de andere kant in de 30e minuut. Uit een klutssituatie wist Esmee de Vries de 1-0 te noteren. Nu moest EKC op jacht naar de gelijkmaker en in de 33e minuut was Emma Postma hier heel dichtbij na een voorzet van Sarah Rijzinga maar voor open doel schoot zij over. EKC bleef het proberen en in de 35e minuut kreeg het loon naar werken. Gretha Annema vond Sarah Rijzinga die samen met Emma Postma naar het Roder doel snelde. Aldaar maakte Rijzinga het af: 1-1. Echter ook de thuisploeg liet verscheidene kansen liggen en ook EKC wist voor de rust geen voorsprong te nemen zodat 1-1 ook de ruststand werd. In de rust werd bij EKC Maaike Remijn vervangen door Judith Zuidersma.
    In de tweede helft speelde EKC minder dan in de eerste. Het liet Nieuw Roden nu meer komen en wist eveneens haar numerieke meerderheid – door blessures moest Nieuw Roden met 10 dames verder – niet uit te buiten. De kansen waren er wel maar het wilde voorin niet lukken. Nieuw Roden speelde gemakkelijker en sloeg in de 57e minuut dan ook toe. Weer was het Esmee de Vries die haar ploeg op een 2-1 voorsprong zette. Twee minuten hierna kon Rebecca Postma niet verder en werd vervangen door Marije Roelink. EKC probeerde nu weer aan te klampen maar niets wilde meer lukken. De communicatie haperde en het team speelde ook te statisch. Bij de thuisploeg liep het allemaal wat gemakkelijker maar vooralsnog leverde hun dit niets op. In de 75e minuut viel ook Desie Tjoelker uit. Joni Lukkien werd haar vervangster. Een minuut later gooide Nieuw Roden de wedstrijd definitief op slot toen Mariëlle Miedema de 3-1 binnen werkte. In de resterende minuten zocht EKC nog wanhopig naar een opening maar faalde op alle fronten. De thuisploeg speelde vervolgens de wedstrijd zakelijk uit en pakte daarmee haar eerste drie punten terwijl EKC met lege handen stond. Komende zaterdag komen De Leeuwarder Zwaluwen naar Kloosterburen (aanvang 14.00 uur).

Nieuw Roden – EKC 3-1 (1-1). 30. Esmee de Vries 1-0; 35. Sarah Rijzinga 1-1; 57. Esmee de Vries 2-1; 76. Daniëlle Miedema 3-1.
    Scheidsrechter: H.A.C. Basstra (Nieuw Roden)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Nicky Knol, Gretha Annema, Marjon Bos, Wendy Reitsma, Desie Tjoelker (75. Joni Lukkien), Janet Toonder, Rebecca Postma (59. Marije Roelink), Maaike Remijn (46. Judith Zuidersma).