• De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben woensdagavond 20 april in de thuiswedstrijd tegen GV Groen Geel uit Groningen een zeer goede slag geslagen. Uit werd het 1-1 maar nu werden de gasten met maar liefst 6-1 verslagen. Op sportpark Eenrum onder leiding van scheidsrechter O. Jonker uit Kloosterburen zat EKC er gelijk boven op. De thuisploeg moest winnen om aansluiting te houden met de middenmoters. EKC zocht dan ook de aanval maar liet ook wel gaten vallen waar Groen Geel dan in dook zonder dat dit averij opleverde. In de 14e minuut nam EKC de leiding. Na een afgestopte aanval van Groen Geel kreeg keepster Nikki Werkman de bal bij Irene Bos die op haar beurt Nicky Bos bediende. Bos omspeelde de keepster en schoof de 1-0 binnen. De gastdames gingen door en drie minuten later was het alweer raak. Na het voorbereidende werk van Emma Postma was het Irene Bos die de stand naar 2-0 tilde. EKC begon meer aan te dringen onderwijl Groen Geel geen kans gevende om terug te komen. In de 33e minuut betaalde deze dadendrang zich uit. Via Nicky Bos en Emma Postma kwam de bal bij Sarah Rijzinga die vanuit de draai de 3-0 binnen schoot. Hierna liet EKC de touwtjes even wat vieren om 10 minuten later alsnog weer toe te slaan. De bal kwam bij Nicky Bos die doorging en de ruststand op 4-0 stelde.
    Na de rust liep het toch minder met EKC. De thuisploeg zakte wat weg maar vooralsnog wist Groen Geel hiervan niet te profiteren. Wel kreeg EKC ook haar mogelijkheden maar ook zij wist hier nog niets mee te doen. In de 64e minuut deed EKC een dubbele wissel. Johanna van der Steeg en Emma Postma maakten plaats voor Desie Tjoelker en Noor Veldink. Voor Tjoelker was het na november weer haar eerste inzet. Het wierp eerst nog geen vruchten af want middels een hoge bal in de 69e minuut stond het ineens 4-1. Blijkbaar was dit een wake-up-call want de thuisploeg begon nu toch weer meer aan te zetten. Echter het afronden lukte niet zo. In de 79e minuut kwam Amber Meijer erin voor Nicky Bos. Toch stelde EKC in de slotfase orde op zaken. In de 88e minuut nam Desie Tjoelker een vrije trap die door Sarah Rijzinga met het hoofd werd afgerond: 5-1. Nog in dezelfde minuut kwam Iris Knol erin voor Rebecca Postma. Drie minuten later werd de 6-1 eindstand bereikt toen een schot van rechts van Noor Veldink in één keer raak was. Middels deze overwinning heeft EKC weer aansluiting met de rest en kan het weer voorzichtig naar boven kijken.

    EKC – GV Groen Geel 6-1 (4-0). 14. Nicky Bos 1-0; 17. Irene Bos 2-0; 33. Sarah Rijzinga 3-0; 43. Nicky Bos 4-0; 69. Groen Geel 4-1; 88. Sarah Rijzinga 5-1; 91. Noor Veldink 6-1.
    Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)
    EKC: Nikki Werkman, Emma Postma (64. Noor Veldink), Loes Korhorn, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos (79. Amber Meijer), Johanna van de Steeg(64. Desie Tjoelker), Irene Bos, Rebecca Postma (88. Iris Knol).