• De tweede bekerwedstrijd van de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) was zaterdag 5 september op sportpark Eenrum tegen derdeklasser vv Winsum 2 uit het gelijknamige dorp. Twee weken eerder had EKC dit team in een oefenwedstrijd met 3-1 verslagen. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen ging het voor EKC in de eerste helft moeizaam. Winsum was meer de bovenliggende partij en ontplooide ook veel meer aanvallende impulsen waardoor defensie en keepster Marieke Wilpstra herhaaldelijk aan de bak moesten. Na ongeveer 20 minuten kwam ook EKC wat meer opzetten maar het initiatief lag deze eerste helft bij Winsum. Er waren ook voor EKC wat mogelijkheden maar Sarah Rijzinga was in deze eerste helft onfortuinlijk. Het was dan ook Winsum dat in de 38e minuut de leiding nam. Na een corner schoot Anouk Sikkema de 0-1 binnen. Winsum bleef meer voorin maar wist verder niet meer uit te bouwen. Daar ook EKC hier niets tegenover wist te stellen stond het bij de rust nog 0-1.
    Na de rust stond er een ander EKC in het veld. Het toonde meer strijdlust wat zich na 2 minuten dan ook uit betaalde. Emma Postma vond Sarah Rijzinga die eerst nog op keepster Anna van Dijk stuitte maar vervolgens alsnog de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Nu wilde EKC uiteraard meer maar Winsum liet zich niet wegdrukken. Toch kreeg EKC wel kansen. Zo zag Sarah Rijzinga haar vrije trap in de 58e minuut via de muur in de handen van keepster Van Dijk verdwijnen. In de 69e minuut bleek dat Desie Tjoelker niet verder kon. Mila Bolt van dames 2 verving haar en maakte daarmee haar debuut bij dames 1. Twee minuten later nam EKC de leiding zij het met wat hulp van de gasten. Bij een aanval wist Mila Bolt Sarah Rijzinga te bereiken die echter binnen de beruchte lijnen onreglementair werd afgestopt. De gegeven strafschop werd door Rijzinga zelf in geschoten: 2-1. Toch bleef Winsum niet bij de pakken neerzitten en creëerde het zelf ook mogelijkheden. Gelukkig voor EKC was men voorin niet scherp genoeg anders had de wedstrijd een geheel ander verloop gekregen. In de 73e minuut werd Iris Knol gewisseld voor Femke de Vries. Met de minimale voorsprong bleef het spannend want Winsum deed er alles aan om alsnog gelijk te komen. Het duurde tot de 97e minuut eer de zege definitief werd veilig gesteld. Samen met Femke de Vries toog Sarah Rijzinga richting het Winsumer doel waarna ze alleen doorging en de eindstand op 3-1 bepaalde. Ook Mila Bolt en Rebecca Postma waren goed mee gelopen. Komende zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd wederom thuis in Eenrum (14.00 uur) tegen derdeklasser vv Opende.

    EKC – vv Winsum 2 3-1 (0-1). 38. Anouk Sikkema 0-1; 47. Sarah Rijzinga 1-1; 71. Sarah Rijzinga 2-1 (pen.); 97. Sarah Rijzinga 3-1.
    Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker (69. Mila Bolt), Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Judith Zuidersma, Iris Knol (73. Femke de Vries).