• Doelpuntenmaakster Sarah Rijzinga

In Leeuwarden speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) de resterende 80 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen CSV De Leeuwarder Zwaluwen. Thuis had EKC nipt met 1-2 verloren maar men had nu gezien de stand op de ranglijst een beter resultaat nodig. Na een gelijkwaardig begin werd EKC steeds gevaarlijker en kreeg het enkele kansen. Leeuwarder Zwaluwen viel af en toe aan maar kwam niet in doelrijpe situaties. Ook EKC vond de weg naar het doel niet zodat de rust werd gehaald met 0-0.
    Na de rust viel de 1-0 toen de thuisploeg de buitenspelval van EKC omzeilde. EKC bleef proberen de wedstrijd in haar voordeel te keren. Sarah Rijzinga kwam in het veld voor Rebecca Postma. Er kwamen nu grotere kansen waarvan er één benut werd door Sarah Rijzinga wat een terechte 1-1 gelijkmaker opleverde. EKC ging door maar wist niet meer te scoren zodat 1-1 ook de eindstand werd. Johanna van de Steeg viel nog geblesseerd uit en werd vervangen door Marije Roelink. Zaterdag 28 mei wacht de uitwedstrijd tegen GSVV The Knickerbockers 2.