• Emma Postma aan de bal; Desie Tjoelker kijkt toe.

    De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) troffen zaterdag 7 mei het één plaats lager geklasseerde SV Lycurgus uit Groningen. EKC moest nu winnen op uitzicht te houden op de veilige plaatsen van de ranglijst. Uit had EKC met 1-2 gewonnen en gezien de plaats van de stadjers op de ranglijst kon een goed resultaat er zeker in zitten. Nadat pupil van de week, Evi Mos van de MO11, had laten zien wat scoren was toog de thuisploeg in de aanval. Zonder Noor Veldink maar met Nikki Werkman weer op doel en Sarah Rijzinga op de bak kreeg de combinatie ook de betere kansen. Weliswaar was ook Lycurgus wel voorin het was EKC dat domineerde. In de 20e minuut betaalde zich dat uit. Rebecca Postma passte op Irene Bos die de 1-0 binnen schoot. Nu wilde EKC meer maar moest nog wel oppassen voor de pogingen van de gasten. In de 41e minuut was het wel weer raak. Eerst passte Emma Postma op zus Rebecca die op de keepster stuitte. De daaruit voortgekomen corner van Rebecca werd wederom door Irene Bos achter de keepster geplaatst: 2-0. Dit bleef het tot de rust. In de rust werd Johanna van de Steeg vervangen door Marije Roelink.
    Na de rust zag men helaas een ander EKC. Het speelde nu onrustiger en had niet meer het spel van de eerste helft. Lycurgus merkte dat ook op en zette aan. In de 54e minuut wisten zij dan ook de aansluiting te vinden toen één der spitsen geheel vrijstaand de 2-1 tegen de touwen joeg. Nu moest EKC oppassen. Trainer Barani greep in de 57e minuut in. De niet geheel fitte Desie Tjoelker en Nicky Bos werden vervangen door de aanvalsters Sarah Rijzinga en Amber Meijer. Vijf minuten later kreeg dit resultaat. Een ingooi van Joni Lukkien bereikte Sarah Rijzinga die het leer voor wist te geven. Hier stond Rebecca Postma paraat om de 3-1 te noteren. EKC wilde dit natuurlijk meer uitbouwen maar Amber Meijer raakte het zijnet en Irene Bos schoot over. EKC begon wederom onrustig te spelen waardoor Lycurgus meer op kwam zetten. In de 79e minuut braken de blauwhemden dan ook door en stond het ineens 3-2. EKC was even de weg kwijt want twee minuten later viel uit een corner ook de gelijkmaker binnen: 3-3. Zo werd het nog een spannende slotfase tot de 91e minuut aanbrak. Sarah Rijzinga nam een corner waarna een speelster van Lycurgus hands maakte. Scheidsrechter Wierenga wees resoluut naar de penaltystip onder luid protest van Lycurgus. Sarah Rijzinga hield in alle tumult het hoofd koel en verzilverde de strafschop: 4-3. Vlak hierna klonk ook het eindsignaal waarmee EKC drie belangrijke punten pakte en uitzicht houdt op de plekken boven haar. Lycurgus haakte voorlopig even af. Komende zaterdag gaat het uit naar het sterke FC Burgum in Bergum.

    EKC – SV Lycurgus 4-3 (2-0). 20. Irene Bos 1-0; 41. Irene Bos 2-0; 54. Lycurgus 2-1; 62. Rebecca Postma 3-1; 79. Lycurgus 3-2; 81. Lycurgus 3-3; 91. Sarah Rijzinga 4-3 (pen.).
    Scheidsrechter: R. Wieringa (Kloosterburen)
    EKC: Emma Postma, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Nicky Bos (57. Sarah Rijzinga), Johanna van de Steeg (46. Marije Roelink), Desie Tjoelker (57. Amber Meijer), Irene Bos, Loes Korhorn, Rebecca Postma, Nikki Werkman.