• Sarah Rijzinga aan de bal.

Na 3 maanden stilstand traden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zatenrdag 5 maart aan tegen de reserves van GSVV The Knickerbockers uit Groningen op het “Notaris Sukveld” op sportpark Eenrum. De thuisploeg mistte Desie Tjoelker (geblesseerd) en Judith Zuidersma (buitenland). Al gauw bleek dat Knickerbockers over een betere ploeg beschikte. Het speelde gemakkelijker samen en gaf bijna niets weg. EKC speelde in een te traag tempo om het de stadjers echt moeilijk te maken. Het was dan ook logisch dat de gasten na 17 minuten de leiding namen middels een boogbal over keepster Nikki Werkman heen: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar het schortte aan de aansluiting voorin. Het was wederom Knickerbockers dat in de 26e minuut profiteerde van verkeerd uitverdedigen wat de stand op 0-2 bracht. De blauwhemden kregen teveel ruimte maar wisten daar voor de rust verder geen gebruik van te maken. EKC zag in de 41e minuut een inzet van Sarah Rijzinga gestopt waardoor 0-2 ook de ruststand werd. In de rust werd Rebecca Postma gewisseld ten faveure van Noor Veldink.
    Ook na rust domineerde Knickerbockers. Het scoorde al na drie minuten maar gelukkig voor EKC werd dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. De gasten bleven komen en coach Barani greep in. Johanna van de Steeg werd in de 54e minuut gewisseld voor Marije Roelink. Toch was het weer Knickerbockers dat in de 57e minuut op 0-3 kwam. In de 60e minuut kwam Amber Meijer erin voor Irene Bos. EKC probeerde wat terug te doen maar slaagde daar helaas niet in. De gastes waren beter op dreeg want in de 63e minuut zeilde ook de 0-4 binnen. Vervolgens wist EKC Knickerbockers geruime tijd tegen te houden maar in de 81e minuut was het wel weer raak na een goed uitgespeelde aanval: 0-5. EKC kreeg nog meer tegenslag te verwerken toen Joni Lukkien in de 88e minuut uitviel en er geen wissels meer waren. Knickerbockers profiteerde van deze ontregeling en bepaalde de eindstand in de 89e minuut op 0-6. Het was geen goed beging voor EKC van de tweede helft van de competitie. Komende zaterdag gaat het naar Steenwijk voor de wedstrijd tegen d’Olde Veste’54.

EKC – GSVV The Knickerbockers 0-6 (0-2). 17. TKB 0-1; 26. TKB 0-2; 57. TKB 0-3; 63. TKB 0-4; 81. TKB 0-5; 89. TKB 0-6.
    Scheidsrechter: H. Luit (Eenrum)
    EKC: Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Gretha Annema, Rebecca Postma (46. Noor Veldink), Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Irene Bos (60. Amber Meijer), Johanna van de Steeg (54. Marije Roelink).