• Goede start Eenrum VR1 (7*7)

• Goede start Eenrum VR1

In Aduard ging vrijdagavond 6 september het nieuwe seizoen van het 7 tegen 7-team van de v.v. Eenrum – nu gewoon Eenrum VR1 geheten – van start samen met vv Zeester, Aduard 2000, SIOS 2 en vv Winsum 3. Eenrum startte met de volgende speelsters: Annika Werkman, Inge Mulder, Margriet Bijlholt, Linda Faber, Anda Toonder, Romy Rijzinga, Ellen Toonder, Maaike Lokken, Korinne Huizenga en Vera Toonder. In de stromende regen werden de volgende wedstrijden afgewerkt geleid door de scheidsrechters M. Buiter en I. Kazemier:

Eenrum – Aduard 2000                                                                    1-0

De eerste wedstrijd was tegen de gastdames van Aduard 2000. Nadat het eerst wat op en neer ging begon Eenrum allengs meer aan te dringen. Het kreeg ook enkele kansen maar vooralsnog werden deze niet benut. Aduard 2000 poogde ook wat terug te doen maar moest toch meer het initiatief aan Eenrum laten. Echter Aduard 2000 beschikte over een goede keepster die alles nog wist te stoppen. In de 13e minuut werd ze evenwel geklopt. Een bal van keepster Margriet Bijlholt – die de afwezige Christina Prins in het doel verving – belandde bij Ellen Toonder die raak schoot: 1-0. Eenrum wilde nog meer maar hier bleef het bij.

SIOS 2 – vv Zeester                                                                            0-1

Aduard 2000 – vv Winsum 3                                                              1-0

vv Zeester – Eenrum                                                                         0-0

De tweede wedstrijd tegen het altijd lastige vv Zeester uit Zoutkamp is altijd een lastige. Ook deze keer was dit het geval. Zeester was meer de aanvallende partij maar ook Eenrum liet zicht niet onbetuigd. Zo stootte Ellen Toonder op de keepster terwijl Inge Mulder haar inzet gestopt zag. Aan de andere kant kwam ook vv Zeester er niet door zodat de beginstand ook de eindstand werd: 0-0.

vv Zeester – Aduard 2000                                                                   1-0

SIOS 2 – vv Winsum 3                                                                        1-1

vv Winsum 3 – vv Zeester                                                                   0-2

Eenrum – SIOS 2                                                                               1-2

In deze wedstrijd speelde Eenrum wel goed maar veel te ver naar voren. Echter ook SIOS deed goed mee en keepster Bijlholt moest meerdere malen haar team op de been houden. Het was Eenrum dat na 9 minuten de leiding nam. Een afstandsschot van Anda Toonder was in één keer raak: 1-0. Echter binnen twee minuten kwam SIOS alweer langszij: 1-1. Eenrum begon nog meer op de aanval te spelen en ook de verdedigsters gingen mee naar voren. Helaas brak hun dat op in de 15e minuut toen SIOS daarvan profiteerde: 1-2. Hier bleef het helaas ook bij.

vv Winsum 3 – Eenrum                                                                    0-1

Ook nu speelde Eenrum goed naar voren maar lette wel op haar defensie. Daardoor wist Winsum geen gaatje te vinden. Aan de andere kant was Eenrum al na 2 minuten succesvol. Wederom was Anda Toonder van afstand succesvol: 0-1. Daarna probeerde Eenrum de score op te voeren maar Winsum bleef achterin overeind. Aanvallend kwam ook Winsum niet meer langszij zodat 0-1 ook de eindstand werd en Eenrum deze avond met een 2e plaats afsloot in de stand.

Aduard 2000 – SIOS 2                                                                        2-1

Dit leverde de volgende stand op:

1. vv Zeester                                                  4-10    4- 0
    2. Eenrum                                                       4-  7    3- 2