• EKC 3 aan het begin van het seizoen:
    Staand v.l.n.r. Dennis Katt (grensrechter), Elena Scheepstra, To Woensdregt, Marenthe van der Maar, Ann Hazenberg, Sophie van Tilburg, Mikal Seny, Kim van der Meer, Sophie de Valk, Jet Pancras, Amarens van der Pol, Lyanne Zwart en Herman Haan (coach)
    Gehurkt: Daniek de Boer en Elise Bijlholt

De voetbaldames van EKC 3 speelden woensdagavond 18 mei naar achteraf bleek hun laatste competitiewedstrijd tegen de studentes van GSVV The Knickerbockers 7 uit Groningen. Met een meer tweede dan derde elftal verscheen EKC aan de start van de wedstrijd waaruit al gauw bleek dat Knickerbockers de bovenliggende partij was. Al in de 1e minuut viel de 0-1 toen de verdediging na een corner de bal niet weg kreeg. Hierna viel Knickerbockers wel meer aan maar de defensie van EKC onder leiding van libero Marlies Tammens wist alles weg te werken. Zelf kwam EKC er aanvallend nauwelijks uit. Ook maakte het harde en droge veld van sportpark Eenrum het spelen er ook niet gemakkelijker op. In de 8e minuut zag Liene de Windt haar inzet gestopt door de keepster terwijl het volgende wapenfeit van EKC plaatsvond in de 25e minuut. Een formidabele vrije trap van Sanne Werkman werd ternauwernood door de keepster gepareerd. Een minuut hiervoor was diezelfde keepster net iets eerder bij de bal dan Charlotte van Dort nadat deze was aangespeeld door Ann Hazenberg. Het was wederom Knickerbockers dat in de 29e minuut op 0-2 kwam toen keepster Mila Bolt bij een schot net over de bal heen schopte: 0-2. De gasten wilden meer maar slaagden daar niet meer in. Ook EKC lukte het niet iets terug te doen mede door het feit dat hun samenspel niet optimaal was.
    De tweede helft was een minuut oud toen ineens de 0-3 in het doel plofte. Daar zou het bij blijven voor Knickerbockers. Ze deden nog wel verscheidene pogingen maar EKC gaf verder niets meer weg. De inzetten gingen over of naast of vonden keepster Mila Bolt op hun weg. Echter zelf wist het aanvallend ook geen potten te breken. In de 54e minuut kreeg Amarens van der Pol de bal bij Femke de Vries die haar schot gestopt zag. In de 62e minuut verscheen EKC even dreigend voor het stadjer doel. Helaas werd de wedstrijd in de 67e minuut ontdaan van haar sportiviteit toen een Knickerbocker-speelster Femke de Vries die al met een verdraaid been vast stond nog een duw nagaf waardoor ze zwaar geblesseerd uitviel. Het hielp de stadjers verder niet meer want zoals gemeld scoorden zij niet meer. Ook EKC hield verder stand zodat 0-3 ook de eindstand werd. Na de wedstrijd werd unaniem besloten dat EKC 3 uit de competitie wordt gehaald daar van het elftal aan het begin van de competitie nog maar een aantal speelsters over is en de belasting voor de helpende tweede elftalspeelsters met 8 wedstrijden (inclusief hun eigen) in twee weken een te grote belasting zou worden. De speelsters van EKC 3 die doorwillen zullen dan ook in EKC 2 worden ingepast. Na deze wedstrijd en nog voor de terugtrekking staat EKC 3 op een 11e plaats met 18 wedstrijden, 3 overwinningen, 2 gelijke spelen en 13 nederlagen en met 11 punten. Er werden 29 doelpunten gescoord en 104 geïncasseerd. Nu zal alles op het tweede worden gericht om nog tot een goed seizoenslot te komen.

EKC 3 – GSVV The Knickerbockers 7 0-3 (0-2). 1. TKB 0-1; 29. TKB 0-2; 46. TKB 0-3.
    Scheidsrechter: R. Wieringa (Kloosterburen)
    EKC 3: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Femke de Vries, Liene de Windt, Kim van der Meer, Sophie de Valk, Fleur Halsema, Manoek Zaagman, Liza Huizing, Sanne Werkman, Charlotte van Dort.