• In de uitwedstrijd in Heerenveen zaterdag 19 maart leken de dames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) tegen Heerenveense Boys 2 een punt te pakken totdat scheidsrechter J.T. Stryker roet in het eten gooide. Met twee wissels trad EKC zonder al te veel verwachtingen aan. Thuis had men met 1-5 verloren en de wedstrijden van de afgelopen weken gaven ook niet veel hoop. Echter EKC legde nu veel passie en strijd op de grasmat en kreeg daarvoor ook wel kansen die echter niet benut werden. De thuisploeg die eruit kwam met uitvallen sloeg ineens in de 10e minuut wel toe toen een afstandsschot over keepster Nikki Werkman in het doel stuiterde: 1-0. EKC begon nu meer druk te zetten maar weer was het de thuisploeg dat scoorde. Een bal erover heen in de 14e minuut bereikte de rechterflank waarna de voorzet volgde die succesvol werd afgerond: 2-0. De gasten bleven evenwel de aanval zoeken en maakten het de Heerenveense Boys wel moeilijk zonder zich evenwel te belonen. Het was weer de thuisclub dat in de 28e minuut op 3-0 kwam. Evenwel gaf EKC niet op en de beloning kwam in de 45e minuut. Na een corner van Sarah Rijzinga tikte Noor Veldink de 3-1 binnen.
    Na de rust zag men een nog meer strijdlustig EKC . Het begon meer aan te dringen maar moest wel blijven oppassen voor Heerenveense Boys dat zich ook niet helemaal onbetuigd liet. Toch waren de betere kansen voor EKC. In de 62e minuut kwam Amber Meijer erin voor Noor Veldink en liet zich vijf minuten later ook al gelden. Een schot van rechts van Meijer vloog in één keer het doel binnen: 3-2. Nu begon het ook spannender te worden. En wel een minuut later viel de gelijkmaker. Een voorzet van Loes Korhorn werd door Heerenveen in eigen doel gewerkt: 3-3. De vreugde was natuurlijk groot bij EKC dat nu meer wilde. Echter nu eiste scheidsrechter J.T. Stryker – die tot dan toe redelijk goed leidde – de hoofdrol op. Een handsbal in de 81e minuut duidelijk buiten de 16meterlijn legde hij wel op de stip. Gelukkig voor EKC belandde deze strafschop tegen de paal. Helaas was zijn voetdruk nog niet over want net toen het toch leek dat EKC een punt zou meenemen brak de 89e minuut aan. Drie aanvalsters in duidelijke buitenspelpositie mochten ondanks het duidelijke vlagsignaal van assistent-scheidsrechter H. Struiksma door gaan en de onterechte 4-3 scoren. Volgens de heer Stryker was EKC nog in het voordeel. De woede en frustratie bij EKC waren uiteraard groot en men wilde dan ook van het veld stappen wegens deze onterechtheid maar de scheidsrechter blies een minuut later gauw af zonder op eventuele blessuretijd te letten. EKC bleef met een grote kater zitten en mag zich nu opladen voor de komende thuiswedstrijd tegen GV Groen Geel.

Heerenveense Boys 2 – EKC 4-3 (3-1). 10. HB 1-0; 14. HB 2-0; 28. HB 3-0; 45. Noor Veldink 3-1; 67. Amber Meijer 3-2; 68. HB (eigen doelpunt) 3-3; 89. HB 4-3.
    Scheidsrechter: J.T. Stryker (Heerenveen)
    EKC: Nicky Knol, Nikki Werkman, Emma Postma, Loes Korhorn, Gretha Annema, Noor Veldink (62. Amber Meijer), Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos. Niet ingevallen: Iris Knol.