• Eindelijk de aantekeningen van de slotavond van de Eenrum 30+dames weergevonden. Hieronder het verslag. Op deze laatste avond op sportpark Eenrum deden de volgende dames mee: Margriet Bijlholt, Debbie Gobets, Korinne Huizenga, Annika Werkman, Selina Vorenkamp, Christina Prins, Linda Faber, Wendel de Boer, Maaike Lokken, Linda Rozema, Kim Melchior en Janet Toonder. Dit waren de resultaten:

  vv Winsum – Warffum 3-1

  Eenrum – VVK 3-0

  Hierin maakte Janet Toonder haar debuut bij de 30+dames. Eenrum was de bovenliggende partij. Het drong meer aan terwijl het verzet van VVK, dat in de vorige ronde nog zeer goed was, nu zeer matig was. Eenrum kreeg dan ook kansen en in de 6e minuut was het dan ook raak. Maaike Lokken vond Janet Toonder die haar tegenstander uitkapte en de 1-0 noteerde. Eenrum ging door maar ook verscheidene kansen werden gemist. In de 11e minuut was het evenwel weer raak. Op een schot van Maaike Lokken tastte de VVK-keepster helemaal mis: 2-0. Toen Janet Toonder twee minuten later wederom scoorde (3-0) was het pleit beslecht en bleven de punten in Eenrum. VVK deed één echte serieuze aanval maar deze werd gepareerd door keepster Christina Prins.

  vv Winsum – VVK 1-0

  Warffum – Eenrum 0-1

  Tegen het stugge Warffum liep het een stuk moeilijker. Eenrum had iets meer overwicht maar Warffum deed zeker mee. Toch lukte het Eenrum om in de 4e minuut de leiding te nemen. Warffum-keepster Hilma Zwart schoot de bal uit maar deze werd opgepikt door Debbie Gobets die het leer gelijk terug achter Zwart schoot: 0-1. Hierna wilde Eenrum meer maar zag Janet Toonder over schieten terwijl Debbie Gobets nu wel door Zwart werd afgestopt. Aan de andere kant moest ook keepster Christina Prins nu meer in actie komen maar zij wist haar doel schoon te houden zodat 0-1 ook de eindstand werd.

  Eenrum – vv Winsum 0-0

  De beide beste teams van deze competitie hielden elkaar nu mooi in evenwicht. Er waren wat kansen aan beide kanten maar zowel keepster Christina Prins als de Winsum-doelvrouwe lieten zich niet passeren. In een overigens wel spannende pot bleef het dan ook 0-0 waarmee vv Winsum haar kampioenschap definitief binnen haalde.

  VVK – Warffum 0-1

  Dit leverde de volgende eindstand op:

  1. vv Winsum 12 10 2 0 32 26- 3
  2. Eenrum 12 7 3 2 24 24- 7
  3. Warffum 12 3 1 8 10 10-26
  4. VVK 12 0 2 10 2 3-27

  De doelpunten kwamen op naam van Debbie Gobets 8, Anda Toonder 3, reglementair 3, Maaike Lokken 2, Janet Toonder 2, Margriet Bijlholt 1, Anouk Faber 1, Korinne Huizenga 1, Christina Prins 1, Linda Rozema 1 en Selina Vorenkamp 1.