• Rebecca Postma kopt de 0-1 binnen.

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben zaterdag 16 november in Groningen een verdiende 1-2 overwinning behaald op de reserves van studentenclub GSVV The Knickerbockers. Onder leiding van scheidsrechter J. Zijlstra zette EKC gelijk druk en kreeg het kansen. Het schortte helaas aan het afwerken. Zo zag Sarah Rijzinga haar inzet al na 2 minuten naast gaan terwijl Nicky Knol in de 12e minuut haar inzet gestopt zag. Tussendoor gingen twee schoten van de thuisclub ook naast. EKC was wel meer gedreven dan Knickerbockers. Na de zware nederlaag tegen Be Quick Dokkum wilde men nu een beter resultaat neerzetten en speelde daar dan ook naar. Nadat Janet Toonder na een pass van Nicky Knol op de keepster stuitte was het in de 19e minuut wel raak. Sarah Rijzinga stuitte op de Knickerbockers-keepster wat een corner opleverde. Sarah gooide deze zelf voor het doel alwaar Rebecca Postma de bal inkopte: 0-1. Knickerbockers probeerde wat terug te doen maar moest toestaan dat de betere kansen voor EKC waren. Echter zoals eerder gemeld leidde dit niet tot doelpunten. Emma Postma zag haar schot naast gaan terwijl zus Rebecca na een voorzet van Sarah Rijzinga net te laat bij de bal was. Enkele tegenstoten van Knickerbockers werden weggewerkt waarna EKC het weer probeerde. Wendy Reitsma stuurde Sarah Rijzinga in de 33e minuut weg maar zij stuitte op de keepster. Tegen het einde van de eerste helft zette Knickerbockers nog even aan maar mede door ingrijpen van keepster Marieke Wilpstra bleef het tot de rust 0-1.
    Na de rust drong EKC nog meer aan. Maar net als in de eerste helft waren de kansen er wel maar niet het resultaat. In de 50e minuut stuitte Sarah Rijzinga na een pass van Wendy Reitsma op de keepster om in dezelfde minuut deze doelvrouwe weer op haar weg te vinden. Vervolgens moest keepster Wilpstra driemaal ingrijpen waarna EKC in de 56e minuut haar voorsprong verder uitbreidde. Emma Postma stuurde Sarah Rijzinga op pad die op de keepster stuitte. De daarop vooruitkomende corner werd door Janet Toonder genomen waarna Judith Zuidersma deze binnen werkte: 0-2. EKC wilde nu meer en probeerde dit ook te bewerkstelligen. Echter in de 63e minuut zat het even tegen. Een al dan niet discutabele – de meningen liepen daarover uiteen – leidde tot 1-2. Hierna was het weer EKC dat aanzette en zeer goede kansen kreeg om de zege veilig te stellen. Zo kreeg een vrije trap van Janet Toonder na het neerleggen van Rebecca Postma in de 67e minuut geen vervolg. Vijf minuten later belandde wederom een vrije trap van Janet Toonder op het hoofd van Wendy Reitsma maar zij kopte helaas naast. Aan de andere kant moest EKC alert blijven op de pogingen van Knickerbockers want als de gelijkmaker zou vallen kon het wel helemaal de andere kant opgaan. EKC was wel duidelijk de betere ploeg. In de 76e minuut werd Judith Zuidersma gewisseld voor Johanna van de Steeg. De gasten bleven aanvallen en de kansen regen zich aaneen. Zo zag Sarah Rijzinga meermaals haar pogingen strandden op de keepster terwijl tussendoor ook Rebecca Postma, Wendy Reitsma en Janet Toonder dit overkwam. Aan de andere kant stonden de organisatie en defensie van EKC goed zodat ondanks dreigingen van de thuisclub deze geen kans zag om de gelijkmaker te produceren. Zo behaalde EKC een verdiende 1-2 ovewinning en nam het de drie punten mee naar huis. Door deze uitslag staan de dames wederom op de 2e plaats van de ranglijst. Komende zaterdag gaat het uit naar SV Lycurgus in Groningen.

GSVV The Knickerbockers 2 – EKC 1-2 (0-1). 19. Rebecca Postma 0-1; 56. Judith Zuidersma 0-2; 63. TKB 1-2 (pen.).
    Scheidsrechter: J. Zijlstra (Groningen)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Rebecca Postma, Gretha Annema, Judith Zuidersma (76. Johanna van de Steeg), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker, Joni Lukkien, Janet Toonder, Nicky Knol.