• De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) togen zaterdag 30 april naar Dokkum voor de competitiewedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat CSV Be Quick Dokkum. Thuis had EKC met 2-5 verloren en ook deze middag zou het wederom die kant opgaan. Naast de langdurig afwezigen Judith Zuidersma en Nicky Knol waren deze keer ook Sarah Rijzinga en keepster Nikki Werkman afwezig. Nu stond Irene Bos op doel en zij zou – ondanks de uitslag – een goede wedstrijd keepen. Be Quick zette vanaf de aftrap de toon door scherp de duels aan te gaan en meteen in de aanval te gaan. Al na 3 minuten was het raak voor de thuisploeg. Hinke Rozema snelde haar bewaakster voorbij en schoot met een hoge bal de 1-0 binnen. Daarna bleef het spel van Be Quick overtuigend en werden er diverse aanvallen opgezet. De sterk keepende sluitpost van EKC, gelegenheidskeepster Irene Bos, wist echter diverse kansen te verijdelen. EKC speelde in een 5-3-2 opstelling. De gasten probeerden wel wat terug te doen. Zo liepen Noor Veldink en Nicky Bos vast maar echt gevaarlijk kon EKC niet worden. In de 23e minuut bleek dat Desie Tjoelker toch niet verder kon en werd zij vervangen door Amber Meijer. EKC stapte nu over op het 4-4-2 systeem. Be Quick bleef aandringen maar vooralsnog wist EKC het tegen te houden. In de 40e minuut was het evenwel raak. Anke Mollema bepaalde de ruststand op 2-0.
    Na de rust werd EKC overlopen. Al in de 46e minuut was het raak. Hinke Rozema zette voor waarna Mariska Bosma de stand naar 3-0 tilde. EKC deed wel wat pogingen maar kwam er niet uit. Wederom was het Be Quick dat scoorde in de 54e minuut. Ingrid van der Wal gaf de voorzet en Mariska Bosma kopte binnen: 4-0. Be Quick viel nu aan en EKC kon alleen maar verdedigen en tegenhouden. Dat lukte helaas niet altijd. In de 65e minuut zette Mirthe Bouma de stand naar 5-0 nadat zij een vrije trap doorschoot. De verdediging van EKC kreeg geen rust en had dan ook de grootste moeite om overeind te blijven. In de 66e minuut viel ook Loes Korhorn uit met een handblessure en hiervoor kwam Iris Knol in het veld. Nadat EKC wat pogingen deed om iets terug te doen was het wederom de thuisploeg dat scoorde in de 70e minuut. Topscoorder Mariska Bosma veroverde de bal en schoot de 6-0 binnen daarmee een hattrick makende. Nog in dezelfde minuut werd Johanna van de Steeg gewisseld ten faveure van Marije Roelink. In de 73e minuut passte Amber Meijer op Nicky Bos die helaas vastliep. Be Quick vond wel de weg naar het doel toen in de 77e minuut Elissa Halbesma Mariska Bosma in de diepte stuurde die vervolgens haar vierde doelpunt van die middag maakte. Nadat de keepster van Be Quick een inzet van Nicky Bos onschadelijk maakte sloeg de thuisploeg zelf in de 81e minuut wel toe. Ingrid van der Wal was de aangever waarna Mirthe Bouma de stand op 8-0 zette. Daar bleef het bij en kan EKC zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen SV Lycurgus komende zaterdag.

CSV Be Quick Dokkum – EKC 8-0 (2-0). 3. Hinke Rozema 1-0; 40. Anke Mollema 2-0; 46. Mariska Bosma 3-0; 54. Mariska Bosma 4-0; 65. Mirthe Bouma 5-0; 70. Mariska Bosma 6-0; 77. Mariska Bosma 7-0; 81. Mirthe Bouma 8-0.
    Scheidsrechter: S.S. van der Zee (Dokkum)
    EKC: Emma Postma, Gretha Annema, Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Nicky Bos, Johanna van de Steeg (70. Marije Roelink), Desie Tjoelker (23. Amber Meijer), Noor Veldink, Irene Bos, Loes Korhorn (66. Iris Knol), Rebecca Postma.