Samen doen is beter

Derde Editie van het Klompentoernooi: Groot sportief succes met veel gezelligheid, ondanks de regen

De derde editie van het Klompentoernooi, een evenement dat bekendstaat om zijn sportieve en gezellige sfeer, was ook dit jaar, ondanks de regenachtige omstandigheden een groot succes. Het toernooi trok een indrukwekkend aantal deelnemers met 9 herenteams en 10 damesteams die zich vol enthousiasme inzetten

Bij de heren ging de overwinning naar het team van Noordkop uit Den Helder, terwijl de dames van Grijpskerk er met de winst vandoor gingen. De prijs voor het gezelligste team werd uitgereikt aan de heren van Heracliden.

De Eenrumer klompen, wie kent ze niet? Van der Meulen, maker van deze klompen en de naamgever van dit toernooi, is een belangrijk onderdeel van de rijke historie in Eenrum. Deze handgemaakte klompen zijn alom bekend en geliefd in de regio. De winnaars van het toernooi ontvingen door Van der Meulen handgemaakte wisselbokalen met daarop de befaamde Eenrumer klomp. En dit jaar reikte niemand minder dan Douwe van der Meulen de felbegeerde prijzen uit!
 
Naast het sportieve spektakel konden de deelnemers en toeschouwers genieten van muziek en entertainment. DJ Bernard Krans zorgde voor de
muzikale omlijsting van het evenement, terwijl zanger Jordy Weijers met zijn optreden voor extra sfeer aan de lat stond. 


De vierde editie van het Klompentoernooi staat gepland voor zaterdag 14 juni 2025. Dit is een datum om in de gaten te houden, aangezien het toernooi traditioneel op de tweede zaterdag van juni wordt gehouden, wat volgend jaar samenvalt met het Pinksterweekend.

Fotograaf Joop Rensema heeft de mooiste momenten van het toernooi vastgelegd, terwijl Marik Gnodde zorgde voor een sfeervol filmpje. Met dank aan alle deelnemers en vrijwilligers was het een geslaagde dag vol sportiviteit en gezelligheid. En deze positieve sfeer zette zich nog tot in de late uurtje door in het Eric Schoenmakers Sportcafé op sportpark Eenrum.