Samen doen is beter

Laatste seizoen voor EKC

VV Eenrum en VV Kloosterburen startten een aantal jaren geleden onder de naam EKC een samenwerking op het gebied van damesvoetbal. Onlangs is VV Kloosterburen een samenwerking aangegaan met FC Leo en V.V.S.V.’09. Als gevolg daarvan kunnen de meisjes jeugdteams niet langer deelnemen aan de samenwerking. Op dit moment is dat de Mo17, het team dat nu speelt onder de vlag van VV Eenrum.

 

 

We waren verrast dat de constructie EKC en SJO binnen de jeugd niet mogelijk is. We hebben samen met de KNVB naar verschillende oplossingen gezocht maar niet gevonden. Hiermee is één van de belangrijke pijlers onder EKC niet meer mogelijk: “gezamenlijke opbouw vanuit de jeugd en zo doorstromen naar de senioren”.

Daarom hebben de besturen van VV Eenrum en VV Kloosterburen in gezamenlijkheid besloten de huidige samenwerking met ingang van het voetbalseizoen ’24-‘25 te beëindigen.

Deze beslissing komt voort uit de overtuiging dat de levensvatbaarheid van het samenwerkingsverband eindig is geworden. Dit is mede ingegeven door de afnemende betrokkenheid rond EKC. Denk hierbij aan de moeizame invulling staf, afstand tot moederverenigingen, afnemende ledenaantallen, etc.

We kijken met trots terug op een periode van gezamenlijke successen. Diverse kampioenschappen werden behaald, resulterend in een plek in de 2e klasse. Daarnaast vermelden we graag dat we samen de regionale KNVB-beker in de wacht hebben gesleept.

Om de samenwerking op gepaste wijze af te sluiten, gaan we met volle kracht voor een mooi voetbalseizoen en zetten we ons in voor een goede afsluiting van de samenwerking. Na afloop van seizoen ’23-‘24 zullen de verenigingen ieder hun eigen pad vervolgen. Wij kijken met een positief gevoel terug op de gezamenlijke inspanningen en de herinneringen aan deze samenwerking. We bedanken alle betrokkenen voor hun toewijding en inzet gedurende deze samenwerking.