Samen doen is beter

Eenrum MO17 gelijk tegen SV De Heracliden

Onder zeer warme weersomstandigheden legden de meisjes onder 17 tientallen van SV De Heracliden en Eenrum zaterdag 18 mei in Uithuizermeeden een boeiende en zeer spannende partij voetbal op de grasmat. Beide teams traden met 10 meisjes tegen elkaar aan.

Het begin was voor Eenrum dat aanviel maar wel moest blijven oppassen voor De Heracliden. Gelukkig ruimde Kawthar Aldougheim en keepster Rosa-Linde Meijer alles op. Het was Eenrum dat in de 16e minuut de leiding nam. Manon Faber gaf de voorzet van links, Isabella Bippes stoorde dermate dat Myrthe Staal de 0-1 kon inschieten. Helaas voor Eenrum stond het drie minuten later ineens weer 1-1. Nu kende De Heracliden een goede fase en kwam het opzetten. Weliswaar kreeg ook Eenrum nog wat kansen maar de thuisploeg was toch meer de iets meer bovenliggende partij. In de 31e minuut kwam De Heracliden dan ook op 2-1 toen Isabella Bippes in een poging de bal weg te werken deze in eigen doel schoot. Tot de rust bleef het hierbij.

De tweede helft was nog boeiender en spannender dan de eerste. Eenrum wilde natuurlijk gelijk komen terwijl De Heracliden haar voorsprong wilde vasthouden cq uitbreidden. Beide tientallen kregen hun kansen maar geen van beide wist hier vooralsnog gebruik van te maken. Dat maakte het duel des te spannender. In de 71e minuut kwam Eenrum verdiend langszij. Kawthar Aldougheim was de aangeefster en Myrthe Staal schoot de 2-2 binnen. Nu wilde Eenrum meer en drong het aan. De thuisploeg raakte wat in paniek maar Eenrum wist hier helaas geen gebruik van te maken. Een corner van Myrthe Staal scheerde over de lat terwijl haar latere hoekschoppen ook geen resultaat opleverden. Zo bleef het 2-2 wat gezien de wedstrijd een goede afspiegeling was. Komende zaterdag wacht Poolster in Eenrum om 10.45 uur.

SV De Heracliden MO17 – Eenrum MO17 2-2 (2-1). 16. Myrthe Staal 0-1; 19. DH 1-1; 31. Isabella Bippes 2-1 (e.d.); 71. Myrthe Staal 1-1.

Scheidsrechter: H.J. Muller (Uithuizermeeden)

Eenrum: Isabella Bippes, Manon Faber, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Indy Cordes, Lente Solinger, Salma Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Roya Ahmadi, Esther Hendriksen.