Samen doen is beter

Eenrum MO17 pakt koppositie

De MO17-voetbalmeiden van de v.v. Eenrum hebben zaterdag 2 maart in de koppositie gepakt in de 2eklasse (3e fase) 5 voorjaar.

In een 9 tegen 9 wedstrijden werden de meiden van DVC Appingedam uit het gelijknamige stadje met een 4-2 nederlaag naar huis gestuurd. Eenrum startte sterk want al in de 1e minuut stoof Myrthe Staal ervan door en schoof de 1-0 tegen de touwen. DVC probeerde wel wat terug te doen maar in deze fase van het duel was Eenrum de bovenliggende partij. Het gaf DVC weinig kans om er door te komen. Wel waren er sowiesoi niet veel kansen. Na een kwartier spelen begon DVC er wat meer uit te komen maar vooralsnog leverde hun dat niets op. De verdediging onder leiding van libero Sophie van Tilburg gaf niets weg. Het was wederom de thuisploeg dat de stand in de 20e minuut verder uitbreidde. Baraa Aldougheim wist wederom Myrthe Staal te vinden die ook de 2-0 binnen schoot. DVC zette alles op alles om toch wat terug te doen wat in de 25e minuut lukte toen Sterre Bos verkleinde naar 2-1. De Damsters toonden nu wat meer durf maar moesten wel toezien dat Myrthe Staal met een aanval over links in de 33eminuut haar echte hattrick volmaakte: 3-1. Toch leek DVC hierdoor niet uit het veld geslagen want drie minuten later was het nu Lieke Hake die eveneens over links doorging en weer verkleinde tot 3-2;. Tot de rust bleef het hierbij.

Ook in de tweede helft – MO17’s spelen twee keer 40 minuten – speelde Eenrum duidelijk meer naar voren. Nadat er enkele mogelijkheden onbenut bleven was het in de 46e minuut wel weer raak voor de thuisploeg. Wederom was Baraa Aldougheim de aangeefster en knalde de snelle Myrthe Staal ook haar vierde doelpunt van die morgen binnen: 4-2. Eenrum bleef meer voorin maar verdere mogelijkheden kregen geen vervolg meer. Zo vond onder andere Sophie van Tilburg Myrthe Staal nogmaals maar nu ging het schot naast terwijl een corner van dezelfde Myrthe door Kawthar Aldougheim aan de verkeerde kant van de doelpaal verdween. Van DVC kwam ook niets meer zodat Eenrum met 4-2 de overwinning en de drie punten pakte en zoals genoemd ook de koppositie. Komende zaterdag gaat het uit naar SV Bedum.

Eenrum MO17 – DVC Appingedam MO17 4-2 (3-2). 1. Myrthe Staal 1-0; 20. Myrthe Staal 2-0; 25. Sterre Bos 2-1; 33. Myrthe Staal 3-1; 36. Lieke Hake 3-2; 46. Myrthe Staal 4-2.

Scheidsrechter: N. Dijkstra (Eenrum)

Eenrum: Baara Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Manon Faber, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Roya Achmedi, Sophie van Tilburg, Myrthe Staal.