Samen doen is beter

Eenrum MO17 ruim langs vv Winsum MO17-2

De voetbalmeiden van Eenrum MO17 speelden zaterdag 10 februari in Winsum tegen het elftal van vv Winsum MO17- 2. Dit was een wedstrijd in de 2e klasse  (3e fase) 5 voorjaar. In twee eerdere ontmoetingen had Eenrum al een keer met 1-1 gelijkgespeeld en één keer met 0-1 gewonnen.

Na een rustig begin nam Eenrum het initiatief in handen. Al na drie minuten was het raak. Manon Faber bereikte zus Anouk die de keepster door de benen speelde en de stand op 0-1 stelde. Winsum probeerde wel wat terug te doen maar Eenrum gaf hun daarvoor de kans niet. De Eenrumer defensie, met een sterk spelende Kawthar Aldougheim,  speelde zeer sterk waardoor keepster Rosa-Linde Meijer nauwelijks iets te doen kreeg. Aan de andere kant liet Eenrum ook wel kansen onbenut. Doch in de 30e minuut was het wel weer raak. Anouk Faber en Ayla Piek liepen vast op de keepster waarna Piek het alsnog afmaakte: 0-2. Dit werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft speelde Eenrum duidelijk meer naar voren. De thuisploeg probeerde ook nu wel wat terug te doen. Zo was een zekere Ivana behoorlijk goed met de bal maar ook zij kon alleen het tij niet keren. Het was wederom Eenrum dat na 3 minuten de score verder uitbouwde. Ayla Piek vond Anouk Faber die doorging en de 0-3 maakte. De gasten bleven aandringen maar het de kansen bleven vooreerst liggen. Na 20 minuten in de tweede helft sloeg Eenrum alsnog weer toe. Na een corner van Anouk Faber schoof Baara Aldougheim de 0-4 binnen. Ook in deze helft kwam keepster Meijer nauwelijks in actie. In de 64e minuut moest ze even ingrijpen op een Winsum-aanval wat inderdaad ook lukte. Eenrum wilde nog wel meer maar helaas wilde dat niet meer gelukken. Een corner van Manon Faber kreeg geen vervolg en Mila van Bolhuis zag haar inzet naast gaan. Zo bleef het bij 0-4 wat ook een goed resultaat was maar er had nog meer in gezeten. Op zaterdag 2 maart spelen de meiden in Eenrum om 10.30 uur tegen DVC Appingedam MO17-1.

vv Winsum 2 – Eenrum 0-4 (0-2)3. Anouk Faber 0-1; 30. Ayla Piek 0-2; 43. Anouk Faber 0-3; 60. Baara Aldougheim 0-4.

Scheidsrechter: A. Kampinga (Winsum)

Eenrum: Baara Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Mila van Bolhuis, Indy Cordes, Anouk Faber, Manon Faber, Sophie Rozema, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Roya Achmedi.