Samen doen is beter

EKC 2 onderuit tegen Farmsum

In het verre Farmsum stonden de voetbalsters van EKC 2 zaterdag 25 mei tegenover kampioenskandidaat Farmsum. EKC had eerder thuis met 2-5 verloren maar nu zag het begin er heel anders uit.

Binnen enkele minuten sloeg EKC toe. In de 2e minuut was Sanne Werkman de aangeefster en Anouk Koster de afmaakster: 0-1. Drie minuten later stond het ook 0-2 toen Marlies Tammens na een voorzet van Anouk Koster de 0-2 noteerde. EKC kende nu een goede fase maar helaas leverde dit geen verdere treffers op. Het was Farmsum dat in de 44e minuut de aansluiting vond: 1-2.

Na de rust stond Sanne Werkman op het doel in de plaats van Maaike Adema die wegens rugklachten maar één helft kan volhouden. Ook nu toog EKC naar voren want het wilde de drie punten mee naar huis nemen. Echter ook de thuisploeg kwam meer opzetten wat in de 58e minuut de gelijkmaker opleverde toen een onterechte corner werd binnen gewerkt: 2-2. Nu rook Farmsum meer en drie minuten later stond het ineens 3-2. EKC probeerde nog wat terug te doen en kreeg hiervoor ook nog wat kansen maar het was Farmsum dat het afmaakte en met treffers in de 75e en 86e minuut de eindstand op 5-2 bepaalde. Hiermee werd de thuisploeg dan ook kampioen.

Farmsum – EKC 2 5-2 (1-2). 2. Anouk Koster 0-1; 5. Marlies Tammens 0-2; 44. Farmsum 1-2; 58. Farmsum 2-2; 61. Farmsum 3-2; 75. Farmsum 4-2; 86. Farmsum 5-2.

Scheidsrechter: G. Feiken (Farmsum)

EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Ann Hazenberg, Sophie Rozema, Marlies Tammens, Anouk Koster, Liza Huizingh, Sophie van Tilburg, Amber Meijer, Marjon Bos, Iris Knol, Sanne Werkman, Manoek Zaagman, Floor Knook, Mila Bolt, Fleur Kijlstra.