Samen doen is beter

EKC verliest eerste bekerduel

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 2 september de eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen eveneens derdeklasser SV De Heracliden uit Uithuizermeeden. Beide teams waren gehandicapt. Door vakanties, blessures en werk trad EKC aan met een elftal bestaande uit speelsters van het 1e, 2e en het MO-17-elftal. De Heracliden wist net 11 speelsters op de been te brengen.

Het eerste half uur was voor EKC dat sterk spel liet zien. De gastdames kregen hun mogelijkheden maar wisten hier geen gebruik van te maken.  Zo waren Marjon Bos en Chantal Hofman onfortuinlijk. Aan de andere kant kwam ook De Heracliden wel wat opzetten maar keepster Maaike Adema hield voorlopig haar doel schoon. In de 23e minuut viel Marjon Bos uit. Charlotte van Dort werd haar vervangster. Hierna waren de betere mogelijkheden voor EKC maar het was De Heracliden dat in de 42e minuut toesloeg toen Esther Bon een foute terugspeelbal oppikte en de 0-1 binnenschoot. Dit bleef het tot de rust. In de rust werd Sophie van Tilburg vervangen door Mila Bolt.

EKC probeerde nu langszij te komen maar het was De Heracliden dat middels opnieuw Esther Bon in de 55eminuut ineens op 0-2 kwam. Twee minuten later vond EKC de aansluiting. Na een corner van Chantal Hofman tikte Emma Postma de 1-2 binnen. Echter vlak hierna in de 58e minuut stond het door Kirsten Brouwer ineens weer 1-3. EKC liet zich echter niet ontmoedigen wat hen in de 60e minuut ook resultaat opleverde. Chantal Hofman brak over links door en knalde de 2-3 achter keepster Yvessa Hoekzema. Nu wilde de thuisploeg meer maar kreeg de deksel op de neus toen Maartje Oosterhuis in de 69e minuut ineens een opening vond en haar team op 2-4 zette. Nog in dezelfde minuut voerde coach Wierenga twee wissels door. Ann Hazenberg en de eerder ingevallen Charlotte van Dort – die niet meer verder kon –  werden vervangen door de MO-17-speelsters Myrthe Staal en Kawthar Aldougheim. Nadat Chantal Hofman vastliep en keepster Adema redding bracht gelukte het De Heracliden middels Maartje Oosterhuis om in de 80eminuut weer op 2-5 te komen. Twee minuten later was het weer de beurt aan EKC. Emma Postma vond Chantal Hofman die doorging en de 3-5 op haar naam zette. Echter EKC stond niet op te letten want nog in dezelfde minuut was het weer Esther Bon die de stand weer naar 3-6 tilde. Het laatste woord was aan EKC toen Rebecca Postma in de 84e minuut de stand op 4-6 zette maar dit was niet meer genoeg om de nederlaag af te wenden want hierna werd er niet meer gescoord. Komende zaterdag speelt EKC in Winsum tegen de vv Winsum 2, aanvang 12.15 uur.

 

EKC – SV De Heracliden 4-6 (0-1).42. Esther Bon 0-1; 55. Esther Bon 0-2; 57. Emma Postma 1-2; 58. Kirsten Brouwer 1-3; 60. Chantal Hofman 2-3; 69. Maartje Oosterhuis 2-4; 80. Maartje Oosterhuis 2-5; 82. Chantal Hofman 3-5; 82. Esther Bon 3-6; 84. Rebecca Postma 4-6.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Iris Knol, Ann Hazenberg (69. Myrthe Staal), Sophie van Tilburg (46. Mila Bolt), Floor Knook, Chantal Hofman, Marjon Bos (23. Charlotte van Dort, 69. Kawthar Aldougheim) , Maaike Adema.