Samen doen is beter

EKC VR30+ nog steeds fier aan kop

De 30+vrouwen van EKC hebben vrijdagavond 19 april op hun thuisbasis op sportpark Eenrum de 3e ronde van de voorjaarscompetitie gespeeld en wederom ongeslagen.

De selectie bestond deze keer uit: Linda Rozema, Margriet Bijlholt, Sarah van Dijk, Sonja van der Laan, Selina Vorenkamp, Kim Melchior, Lammie van der Laan, Christina Prins, Andrea Egberts, Renskje Heinstra, Maaike Lokken en Danique Cusiël. Dit waren hun resultaten:

 

VVSV’09 – EKC                                                                            0-0

 

Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht zodat het gelijk opging. Aan EKC-zijde was Maaike Lokken twee keer dicht bij een doelpunt maar wist niet in de roos te treffen. Aan de andere kant bracht keepster Christina Prins ook enige malen redding maar doelpunten bleven dus verder uit zodat het 0-0 bleef.

 

Grijpskerk – Zuidhorn                                                                    2-2

 

EKC – FC LEO                                                                              1-0

 

Hier was EKC de bovenliggende partij maar kwam er vooreerst niet door. De straffe zijwind bemoeilijkte het spelen – evenals in de eerste partij – dusdanig dat goede aanvallen opzetten zeer moeilijk was. En niet ten nadele van de overige speelsters maar de afwezige spits Anda Toonder werd node gemist. Nadat EKC een reeks kansen liet liggen kreeg het in de 15e minuut eindelijk loon naar werken. Kim Melchior wist Maaike Lokken te bereiken die de 1-0 tegen de touwen joeg. FC LEO probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Ook EKC kreeg er geen meer bij maar won wel.

 

Zuidhorn – VVSV’09                                                                     1-1

 

FC LEO – Zuidhorn                                                                        0-5

 

VVSV’09 – Grijpskerk                                                                   0-0

 

Zuidhorn – EKC                                                                             0-0

 

Wederom een 0-0 uitslag. Beide ploegen wilden wel maar kwamen niet door elkaars defensies heen of langs de keepsters. Beide ploegen waren ook aardig in evenwicht en kansen waren er wel degelijk voor beide ploegen. Maar zoals eerder gemeld de bal wilde er niet in zodat het ook hier 0-0 bleef waarmee EKC wel haar ongeslagen status handhaaft.

 

Grijpskerk – FC LEO                                                                     3-0

 

EKC – Grijpskerk                                                                           1-1

 

Het team van Grijpskerk heeft zich duidelijk verbeterd na de vorige keren. Het maakte het EKC behoorlijk moeilijk maar gelukkig lag keepster Christina Prins een treffer hunner kant in de weg. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden en in de 9e minuut kon er dan ook gejuicht worden. Na het voorbereidende werk van Selina Vorenkamp en Margriet Bijlholt stond Linda Rozema net op de juiste plaats om de 1-0 binnen te tikken. Grijpskerk gaf evenwel niet op en voerde de druk op. Lange tijd wist EKC een tegentreffer tegen te houden maar in de 17e minuut gebeurde alsnog het onvermijdelijke: Grijpskerk kwam langszij: 1-1. In de resterende tijd was Grijpskerk nog de wat meer aandringende partij maar EKC wist de 1-1 over de streep te trekken. Met drie gelijke spelen en één overwinning handhaafde EKC deze avond haar ongeslagen status.

 

FC LEO – VVSV’09                                                                      0-3

 

Dit leverde de volgende stand op:

1. EKC                                    12     6     5     1     23       9- 2

2. Zuidhorn                             12              19     14- 8

3. VVSV’09                            12     4     6     2     18     10- 4

4. Grijpskerk                           12              14       8- 9

5. FC LEO                              12     1     2     9       5       2-20

 

De volgende ronde wordt op 10 mei in Ulrum gespeeld maar met slechts drie ploegen daar Grijpskerk en FC LEO zich hebben afgemeld.