Samen doen is beter

EKC VR30+ wederom ongeslagen

De 30+Vrouwen van EKC speelden vrijdagavond 3 november in Baflo de derde ronde. Deze keer bestond de selectie uit Linda Rozeman, Andrea Egberts, Sonja van der Laan, Kim Melchior, Maaike Lokken, Korinne Huizenga, Christina Prins, Anda Toonder, Sarah van Dijk en Selina Vorenkamp.

Dit waren de resultaten:

 

VVSV’09 – Rood Zwart Baflo                                                       1-2

 

EKC – Warffum                                                                              1-1

 

Tegen Warffum gaat het altijd moeizaam daar de geelhemden tegen EKC feller en harder spelen dan tegen andere teams. De betere kansen waren wel voor EKC maar Warffum liet ook duidelijk van zich spreken. Na wat pogingen over en weer was het EKC dat in de 15e minuut de leiding nam. Maaike Lokken vond Anda Toonder die de 1-0 binnen schoot. Helaas lukte het EKC niet dit vast te houden want drie minuten later kwam Warffum langszij: 1-1. Daar bleef het bij.

 

Rood Zwart Baflo – FC LEO                                                         0-2

 

Warffum – VVSV’09                                                                     1-0

 

VVSV’09 – EKC                                                                            1-1

 

Ook tegen VVSV’09 lukte het niet de drie punten te pakken. Weliswaar was EKC de betere ploeg maar doelpunten vielen er nauwelijks. In de 8e minuut lukte het Anda Toonder om door te breken en de 0-1 te noteren. EKC wilde nu meer maar het was VVSV’09 dat met een verrassend schot in de 10e minuut ineens op 1-1 kwam. In de resterende tijd lukte het EKC niet meer om de winnende treffer te plaatsen maar het verhinderde wel dat ook VVSV’09 er niet met de drie punten van door ging.

 

FC LEO – Warffum                                                                         0-0

 

EKC – FC LEO                                                                              4-0

 

Soms zijn het vreemde wedstrijden. Tegen de andere ploegen deed FC LEO het bijzonder goed maar tegen EKC faalden de oranjehemden totaal. EKC had weinig moeite met FC LEO. Wel duurde het even 5 minuten voordat Anda Toonder doorbrak en de 1-0 noteerde. FC LEO deed wel wat pogingen iets terug te doen maar keepster Christina Prins wist van geen wijken te weten. EKC kreeg verscheidene kansen waarvan er ook veel mis gingen. In de 14e minuut was het wel weer raak. Uit een voorzet van Anda Toonder was het nu Sarah van Dijk die de 2-0 op haar naam zette. In de slotfase sloeg EKC nog tweemaal toe. In de 20e minuut zorgde Anda Toonder voor 3-0 en een minuut later na een pass van Korinne Huizenga bepaalde Anda de eindstand op 4-0.

 

Warffum – Rood Zwart Baflo                                                         1-0

 

Rood Zwart Baflo – EKC                                                               1-1

 

Ook tegen Rood Zwart Baflo lukte het niet om de volle winst binnen te halen. EKC begon wel sterk want al na een minuut was het 0-1 door Anda Toonder. Helaas lukte het Rood Zwart Baflo om in de 4e minuut alweer langszij te komen: 1-1. Hierna zette EKC alles op alles om alsnog de drie punten te pakken maar dit mocht helaas niet gelukken. Anda Toonder zag haar inzet tegen de paal uiteen spatten en stuitte later ook nog op de keepster. Baflo aan de andere kant testte ook nog even de kwaliteit van de doelpaal maar daar bleef het bij zodat 1-1 de eindstand werd. Door deze resultaten en de toch wel vreemde andere uitslagen staat nu Warffum bovenaan voor EKC.

 

FC LEO – VVSV’09                                                                      2-1

 

De stand was derhalve als volgt:

 

  1. Warffum                           12     5     6     1     21      7- 3
  2. EKC                                 12     5     5     2     20    23- 8
  3. VVSV’09                         12     5     3     4     18    14- 8
  4. FC LEO                           12     3     4     5     13      8-18
  5. Rood Zwart Baflo              12     1     4     7       7      6-21

 

De 4e ronde wordt op vrijdag 17 november in Warffum afgewerkt.