Samen doen is beter

Nipte Nederlaag EKC

In Bedum troffen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 25 februari voor de tweede keer dit seizoen de dames van het thuisspelende SV Bedum. Thuis had EKC met 0-2 verloren en men wilde nu revanche. Het zou er niet van komen.

EKC miste de verdedigsters Joni Lukkien en Desie Tjoelker terwijl aanvalster Amber Meijer ook nog wegens een blessure uit de running is. EKC startte met de wind mee maar wist geen bres in de Bedumer defensie te slaan. Er werd praktisch geen kans gecreëerd. Het was de thuisploeg dat plots in de 27e minuut op 1-0 kwam toen de bal bij Ruth Huizinga belandde die het leer achter keepster Nikki Werkman schoot. In de 32e minuut liet EKC wat van zich horen maar Rebecca Postma schoot naast. Zo bleef het tot de rust 1-0.

Na de rust probeerde EKC wat terug te doen maar het miste stootkracht voorin. SV Bedum deed iets meer maar keepster Nikki Werkman wist met enkele knappe reddingen meer schade te voorkomen. Na een kwartier kwam 2e elftalspeelster Marjon Bos in het veld voor Marije Roelink. Er werden ook deze helft aan beide kansen nauwelijks kansen gecreëerd. In de 72e minuut kwam 2eelftalspeelster Anouk Koster erin voor Irene Bos. Vervolgens bracht keepster Nikki Werkman wederom uitkomst op twee Bedumer aanvallen. In de 82eminuut werd Nicky Knol gewisseld voor eveneens tweede elftalspeelster Liza Huizingh. In de 92e minuut leek EKC alsnog op 1-1 te komen toen Sarah Rijzinga een schot op het Bedumer doel lostte. Inval-keepster en speelster van het derde elftal Gerrieke Wiersum wist nog net haar voet er tegenaan te zetten en werd daarmee de held van SV Bedum dat hiermee de overwinning over de streep trok en zich nu op de eerste plaats van de ranglijst nestelde. Komende zaterdag speelt EKC in Kloosterburen tegen Asser Boys.

SV Bedum – EKC 1-0 (1-0). 27. Ruth Huizinga 1-0.

Scheidsrechter: R.H. Bulthuis (Bedum)

EKC: Irene Bos (72. Anouk Koster), Rebecca Postma, Nicky Knol (82. Liza Huizingh), Judith Zuidersma, Johanna van de Steeg, Nikki Werkman, Emma Postma, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Noor Veldink, Marije Roelink (60. Marjon Bos).