• Het 7 x7 damesvoetbalteam van de v.v. Eenrum is vrijdagavond 25 september weer van start gegaan op het eigen sportpark te Eenrum. De selectie bestond nu uit: Romy Rijzinga, Linda Faber, Adi Rozen, Andrea Egberts, Margriet Bijlholt, Maaike Lokken, Christina Prins, Selina Vorenkamp, Kim Melchior en Sonja Donk. Men speelt nu in de 7e klasse 39 najaar. De scheidsrechters waren Leon Leber, Kor Nienhuis en Wim Nubé. Dit waren de resultaten:

NEC Delfzijl – ZEC 1-3
    Farmsum – SC Loppersum 1-0

ZEC – Eenrum 3-1

Het eerste duel was tegen de snelle en jonge ploeg van ZEC uit Zandeweer die ook grotendeels zaterdags actief is. Aanvankelijk begon Eenrum goed. Al na 4 minuten was het raak. Een schot van Kim Melchior werd nog gepareerd waarna Romy Rijzinga het alsnog afmaakte: 0-1. Echter ZEC kwam meer opzetten en kwam twee minuten later alweer langszij: 1-1. Daarna voerde de gasten de druk op en had Eenrum de grootste moeite om ze van scoren af te houden. Dat lukte tot de 15e minuut toen ZEC eerst nog op keepster Christina Prins stuitte maar vervolgens in tweede instantie alsnog scoorde: 2-1. In de 16e minuut was Romy Rijzinga nog dicht bij een doelpunt maar het was ZEC dat in de 19e minuut middels een goed geplaatst afstandsschot de eindstand op 3-1 bepaalde.

SC Loppersum – NEC Delfzijl 1-1

Eenrum – SC Loppersum 0-0

Dit was echt een partij waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Al in de 1e minuut was het Romy Rijzinga die na een pass van Maaike Lokken over schoot. Twee minuten later moest keepster Prins redding brengen op een Lopster aanval. Vervolgens schoot SC Loppersum nog eens over en naast waarna Romy Rijzinga voor Eenrum in de 6e minuut eveneens naast schoot. Beide ploegen bleven het wel proberen maar vonden geen bres in elkaars defensies zodat de wedstrijd eindigde zoals het begonnen was: met 0-0.

NEC Delfzijl – Farmsum 1-1
    SC Loppersum – ZEC 1-2

Farmsum – Eenrum 0-1

Tegen Farmsum werd de enigste winstpartij van die avond behaald. Anda Toonder kwam Eenrum nu versterken waardoor de aanval nu beter ging. De betere kansen waren dan ook voor Eenrum dat eerst Anda Toonder op de keepster zag stuiten en Kim Melchior naast zag schieten. Echter ook Farmsum liet zich niet wegdrukken en bezorgde keepster Christina Prins ook het nodige te doen. In de 15e minuut nam Eenrum toch de leiding. Anda Toonder soleerde door de Farmsumer verdediging en zette de 0-1 op de teller. Eenrum kreeg nog meer mogelijkheden maar deze werden niet meer benut. Ook Farmsum wist niets meer in te brengen zodat de eerste winstpartij voor Eenrum een feit was.

ZEC – Farmsum 4-0

Eenrum – NEC Delfzijl 1-3

De wedstrijd was drie minuten oud toen NEC Delfzijl na een voorzet raak schoot: 0-1. Hierna zette Eenrum even aan wat zich in de 8e minuut uit betaalde. Via Maaike Lokken en Anda Toonder kwam de bal bij Romy Rijzinga die de gelijkmaker op haar naam zette: 1-1. Echter drie minuten later stond het alweer 1-2. Eenrum probeerde weer terug te komen. In de 13e minuut passte Maaike Lokken op Kim Melchior die op de keepster stuitte en drie minuten later vond Lokken ook Anda Toonder die helaas naast schoot. Het was uiteindelijk NEC Delfzijl dat in de 20e minuut de eindstand op 1-3 bepaalde.

Dit leverde de volgende stand op:
    1. ZEC 4 4 0 0 12 12- 3
    2. NEC Delfzijl 4 1 2 1 5 6- 6
    3. Eenrum 4 1 1 2 4 3- 6
    4. Farmsum 4 1 1 2 4 2- 6
    5. SC Loppersum 4 0 2 2 2 2- 4

De volgende ronde is op vrijdagavond 9 oktober bij NEC Delfzijl.