• De voetbaldames van EKC 3, het voormalige Eenrum MO-17, speelden zaterdag 12 september hun eerste competitiewedstrijd tegen voormalig vierdeklasser (in seizoen 2019-2020) ST Middelstum/KRC uit Middelstum en Kantens. Het nieuwe team legde een puike voetbalspel op de grasmat. Aanvankelijk waren beide ploegen gelijkwaardig. Er waren wat kansen over en weer maar zowel EKC-keepster Jet Pankras als de Middelstum/KRC-keepster hielden hun doelen schoon. Het was toch EKC dat in de 12e minuut de leiding nam. Noor Veldink brak over de rechterflank door en noteerde de 1-0. Middelstum/KRC probeerde wat terug te doen en slaagde daar in de 18e minuut in. EKC kreeg de bal voor haar eigen doel niet weg en de gasten profiteerden: 1-1. Beide ploegen drongen aan zonder dit vooreerst in resultaat om te zetten. In de 39e minuut sloeg EKC alsnog toe. Amber Meijer vond Amelie Bippes die haar ploeg op een 2-1 voorsprong zette. EKC ging door en Amber Meijer raakte ook nog de lat. In de 44e minuut was het wederom raak. Noor Veldhuis gaf een goede voorzet – iets wat ze de gehele wedstrijd al deed – die met het hoofd door wederom Amelie Bippes werd afgerond: 3-1. Dit werd ook de ruststand.
    In de tweede helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen maar het benutten was nu een tweede. Joni Meurs zag haar schot naast gaan en Amber Meijer stuitte op de keepster. De weinige tegenstoten van de gasten werden door de EKC-defensie onder leiding van aanvoerster Maud Diemer alle afgestopt. En mocht de defensie het even mis hebben stond keepster Jet Pankras klaar. De thuisploeg drong nog meer aan maar treffers wilden er niet meer vallen. Middelstum/KRC was ook uitgeblust zodat de 3-1 ruststand ook de eindstand werd en EKC haar eerste wedstrijd in 3 punten omzette. Een goede prestatie van dit nieuwe team.

    EKC 3 – ST Middelstum/KRC 3-1 (3-1). 12. Noor Veldink 1-0; 18. Middelstum/KRC 1-1; 39. Amelie Bippes 2-1; 44. Amelie Bippes 3-1.
    Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
    EKC 3: Joni Meurs, Sophie de Valk, Liene de Windt, Tetske Oostenbrink, Jet Pankras, Celina Diephuis, Maud Diemer, Noor Veldink, Kiki van der Horn, Nuura Sahrif, Manon Krans, Amber Meijer, Kim van der Meer, Amelie Bippes, Fleur Nienhuis, Elise Bijlholt.