• Desie Tjoelker en Janet Toonder volgen de bal

    Op de laatste dag van februari, zaterdag 29 februari, speelden de voetbaldames van de Eenrum Kloosterburen Combinatie in Groningen tegen de sterke koploper en kampioenskandidaat Helpman. Thuis had EKC al met 1-7 verloren dus men was gewaarschuwd. EKC hoopte op een stuntje maar het bleef deze middag bij het beperken van de schade. Helpman bleek de sterkere partij maar liet dit niet echt zien. Wel nam het na 6 minuten de leiding na een snelle aanval: 1-0. EKC probeerde wel wat terug te doen maar zag haar pogingen strandden. Ook maakten de weersomstandigheden het voetballen niet prettig. Eerst een harde wind mee en dan tegen wat vergezeld werd met felle regenbuien waardoor het een koude bedoening werd. Helpman bleef domineren maar stuitte vooralsnog op de defensie en keepster Marieke Wilpstra van EKC. Echter in de 44e minuut vonden de gastdames een gaatje waardoor de ruststand op 2-0 kwam. EKC wist benevens enkele kansen van Sarah Rijzinga daar niets tegenover te stellen. In de rust werd Romy Rijzinga van dames 2 vervangen door Marlies Tammens van eveneens dames 2.
    De tweede helft was 6 minuten oud toen ook de 3-0 voor Helpman viel. EKC probeerde wel wat terug te doen. Echter Sarah Rijzinga en Rebecca Postma liepen vast terwijl Rijzinga ook een inzet naast zag gaan. Ook Helpman bleef gevaarlijk maar wist daar eveneens niets mee te doen. In de 69e minuut bleek dat Judith Zuidersma niet verder kon. Femke de Vries van het Kloosterburen MO15-elftal werd haar vervanger en speelde een verdienstelijk debuut. IN de 80e minuut kwam ook 2e elftal-speelster Iris Knol nog binnen de lijnen voor Marije Roelink maar de stand veranderde niet meer zodat 3-0 ook de eindstand werd. EKC was er in geslaagd om de schade beperkt te houden. Komende zaterdag komt VVK op bezoek in Eenrum, aanvang 14.00 uur.

    Helpman – EKC 3-0 (2-0). 6. Helpman 1-0; 44. Helpman 2-0; 51. Helpman 3-0.
    Scheidsrechter: E. Hoeboer (Groningen)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Romy Rijzinga (46. Marlies Tammens), Marieke Wilpstra, Gretha Annema, Judith Zuidersma (69. Femke de Vries), Desie Tjoelker, Marije Roelink (80. Iris Knol), Janet Toonder, Johanna van de Steeg.