• Sarah Rijzinga, goed voor drie doelpunten, aan de bal

    De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 2 november op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen de dames van Asser Boys uit Assen. Het begin was wat voor Asser Boys maar allengs nam de thuisploeg het over en drong het aan. Dit resulteerde na 9 minuten in een voorsprong. Rebecca Postma vond Sarah Rijzinga die over links doorging en de 1-0 noteerde. EKC wilde nu meer maar vooralsnog wilde dat niet lukken. Ook liet men bij tijd en wijle Asser Boys ver komen zonder dat dit schade opleverde. Wel kreeg de thuisclub de betere kansen. Aan de andere kant moest keepster Marieke Wilpstra wel enkele malen uitkomst brengen maar tot de rust hield zij de nul. Daar het voorin bij EKC ook niet lukte bleef het tot de rust 1-0. In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Nicky Knol.
    Ook na de rust was EKC de bovenliggende partij maar moest wel blijven oppassen voor Asser Boys. Wel waren in deze tweede helft wederom de betere kansen voor EKC. In de 52e minuut was het dan ook wederom raak. Nicky Knol vond Sarah Rijzinga die de 2-0 noteerde. Een moment van onoplettendheid een minuut later resulteerde in de aansluitingstreffer van Asser Boys: 2-1. Evenwel stelde EKC binnen enkele minuten orde op zaken. In de 55e minuut werd de marge weer op twee gesteld. Emma Postma vond Sarah Rijzinga die haar derde van die middag maakte: 3-0. Nog in dezelfde minuut werd Joni Lukkien gewisseld voor Marije Roelink. Asser Boys deed nog wel pogingen iets terug te doen maar na de 58e minuut was het over en uit voor de gasten. Sarah Rijzinga schoot de corner voor het Asser doel alwaar Emma Postma deze tegen de touwen joeg: 4-1. Hierna waren er wel kansen voor EKC maar wilde het voorin niet meer lukken. In de 71e minuut liet Desie Tjoelker zich vervangen door Johanna van de Steeg. Een minuut hierna was Asser Boys heel dicht bij een treffer maar de inzet spatte op de lat uiteen en werd vervolgens door de EKC-defensie snel weggewerkt. De blauwhemden uit Assen probeerden de stand nog een dragelijker aanzien te geven maar faalden hierin hopeloos. Daar echter ook EKC niet meer de weg naar het doel wist te vinden werd 4-1 ook de eindstand. Door dit resultaat ziet EKC zich nu op een riante 2e plaats op de ranglijst staan. Komende zaterdag gaat het uit naar CSV Be Quick Dokkum.

    EKC – Asser Boys 4-1 (1-0). 9. Sarah Rijzinga 1-0; 52. Sarah Rijzinga 2-0; 53. Asser Boys 2-1; 55. Sarah Rijzinga 3-1; 58. Emma Postma 4-1.
    Scheidsrechter: E. Tammens (Leens)
    EKC: Emma Postma, Marjon Bos, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Rebecca Postma, Gretha Annema, Judith Zuidersma (46. Nicky Knol), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker (71. Johanna van de Steeg), Janet Toonder, Joni Lukkien (55. Marije Roelink).