• De voorbereiders van de 1-1 Emma en Rebecca Postma in actie

Zaterdag 26 september zagen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hun inzet en passie niet beloond. Op sportpark Eenrum kwam het Friese Heerenveense Boys 2 uit Heerenveen op bezoek. EKC stond blijkbaar nog te slapen want vanuit de aftrap kwam Heerenveense Boys ineens op 0-1. Daarna was EKC wakker geschud en ontspon zich een boeiende partij. De thuisploeg speelde met volledige inzet en passie en in een hoog tempo. De Friezinnen konden dit eveneens bijbenen zodat het publiek vermaakt werd. De betere kansen waren voor EKC maar ook de gasten lieten zich niet helemaal onbetuigd. Zo moest keepster Marieke Wilpstra enkele malen kordaat ingrijpen en redde verdedigster Marije Roelink net voor de doellijn. Uiteindelijk werd de inzet van EKC beloond. In de 32e minuut belandde de bal na een samenwerking tussen de zussen Rebecca en Emma Postma bij Sarah Rijzinga die er 1-1 van maakte. Hierna zakte het tempo wat maar de wedstrijd bleef boeiend. Tot de rust bleef de 1-1 gehandhaafd.
    Ook in de tweede helft werd er met volle inzet en passie gestreden door beide ploegen. EKC drong nu meer aan en kreeg ook nu goede kansen. Zo zag Sarah Rijzinga al na 2 minuten haar inzet via onderkant lat terug het veld invliegen. De aanstormende Amber Meijer pikte de bal op maar stuitte vervolgens op de keepster. De gasten bleven evenwel ook gevaarlijk en keepster Wilpstra en verdedigster Roelink moesten dan ook ingrijpen. En toch vloog in de 66e minuut een verrassende boogbal van de Friezinnen in het doel: 1-2. Zo moest EKC evenwel weer op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg drong aan en zette zich volledig in. Echter het mocht voorin blijkbaar niet gelukken. Zo waren de spitsen Chantal Hofman en Sarah Rijzinga onfortuinlijk in hun afwerking. In de 77e minuut kwam Mila Bolt van dames 2 er nog in voor Amber Meijer van dames 3. Wat EKC ook probeerde het bleef 1-2. Gelukkig wist aan de andere kant keepster Wilpstra erger te voorkomen maar de Friezinnen namen wel de 3 punten mee naar huis waar een gelijkspel meer terecht was geweest. Hierdoor staat EKC evenwel onderaan de ranglijst en mag het komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen proberen de eerste punten binnen te halen.

EKC – Heerenveense Boys 1-2 (1-1). 1. Heerenveense Boys 0-1; 32. Sarah Rijzinga 1-1; 66. Heerenveense Boys 1-2.
    Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer (77. Mila Bolt), Marije Roelink, Chantal Hofman.