• Doelpuntenmaakster Mila Bolt in actie.

    De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) 2 stonden zaterdagmiddag 8 februari op het veld te Eenrum tegenover hekkensluiter Rood Zwart Baflo uit het gelijknamige dorp. Het begin was voor Rood Zwart Baflo. De gasten kregen maar liefst drie corners mee waarvan EKC er twee wegwerkte en de laatste werd over gekopt. Het duurde tot de 6e minuut eer EKC op haar beurt de middenlijn overschreed. Het niveau dat beide teams lieten zien was echter zeer matig en de meerdere regenbuien werkten ook niet bevorderlijk. Wel begon EKC wat meer aan te dringen maar vooralsnog leverde dat niets op. Op een mooie voorzet van Maaike Remijn was Romy Rijzinga net te laat bij de bal en even later wist ook Sanne Werkman er niets van te maken. In de 20e minuut belandde een voorzet van Romy Rijzinga op het dak van het doel. Ook de gasten lieten van zich horen. Een inzet ging over en in de 27e minuut leken ze te scoren maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Romy Rijzinga probeerde het van een afstand maar kreeg geen succes. Aan de andere kant was Marlies Tammens in de 30e minuut net op tijd om een Bafloër aanval af te stoppen terwijl 2 minuten later keepster Nikki Werkman moest ingrijpen. EKC deed nog wat pogingen maar wist voor de rust ook niets meer klaar te maken zodat de theepauze met een 0-0 stand inging.
    Na de rust speelde EKC beter. Het was nu meer dominant en op de helft van Rood Zwart Baflo. Al na een minuut liep Loes Korhorn vast op de keepster. Baflo aan de andere kant testte keepster Werkman ook even uit. Het was de thuisploeg dat in de 53e minuut de leiding nam. Een schot van Romy Rijzinga vanaf de rechterflank zeilde zo het doel binnen: 1-0. EKC wilde nu meer en kreeg ook wel mogelijkheden. Zo ging een combinatie tussen Loes Korhorn en Romy Rijzinga net over en zag laatstgenoemde ook een vrije trap en een hoekschop geen positief vervolg krijgen. Rood Zwart probeerde tussendoor wat terug te doen maar kreeg in de 61e minuut de deksel op de neus. Romy Rijzinga kreeg de bal bij Mila Bolt die op rechts doorging en succesvol uithaalde: 2-0. Daarna wilde EKC wel meer maar slaagde daar helaas niet meer in. Rood Zwart kreeg nog enkele corners mee en een vrije trap belandde bij keepster Nikki Werkman die verder in deze tweede helft niet veel te doen kreeg. Het niveau bleef ook in deze tweede helft matig en ook was het gemis van topscoorder Chantal Hofman – die nu de grensrechtervlag hanteerde – voelbaar. Zo bleef het wel 2-0 voor EKC en hield de combinatie de punten terecht binnenshuis. Wel liep Iris Knol een handblessure op wat haar een ritje naar het Martini Ziekenhuis opleverde. Op woensdag 26 februari gaat het uit naar GSVV The Knickerbockers 7.

    EKC 2 – Rood Zwart Baflo 2-0 (0-0). 53. Romy Rijzinga 1-0; 61. Mila Bolt 2-0.
    Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
    EKC 2: Birgit Bruinink, Romy Rijzinga, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Nikki Werkman, Iris Knol, Marieke Roggeveld, Judith Zuidersma, Maaike Remijn, Johanna van de Steeg, Mila Bolt, Sanne Werkman, Floor Knook, Amber Knol, Loes Korhorn.